Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκης




Το ψήφισμα της συγκέντρωσης.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ
www.syntaxio.blogspot.com ------- e-mail:suntax.ika@gmail.com

Τετάρτη 12 Οκτώβρη 2016
ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας που μαζευτήκαμε σήμερα 12 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους, που διαδήλωναν την Δευτέρα 3 Οκτώβρη με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στον πρωθυπουργό, για όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί σε όλα τους τα δικαιώματα.
Την ευθύνη για την βάρβαρη επίθεση την φέρνει ακέραια η κυβέρνηση η οποία είναι αυτή που μας τσακίζει κάθε μέρα χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό.
Τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα, το ΕΚΑΣ, το μέρισμα, τα έστειλαν στα αζήτητα. Μας αποκλείουν από την Υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας φορτώνουν κάθε μέρα με νέα φορολογικά βάρη. Κατήργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας τα κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.
Τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη, είναι δικά μας χρήματα, δικός μας μόχθος. Δεν τα δανειστήκαμε από κανένα δανειστή ντόπιο ή Ευρωπαίο, δεν τα χρωστάμε σε κανένα.
Τους επιστρέφουμε τα λεγόμενα αντισταθμιστικά τους ψίχουλα και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί μέχρι το τέλος. Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης, να τελειώνουμε με τις αυταπάτες τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση.
Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα κομμένα δικαιώματά μας.
Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
Διεκδικούμε:
  • Την απόδοση στο ακέραιο των κύριων, επικουρικών συντάξεων μας, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων.
  • Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
  • Απαιτούμε την παροχή Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας - περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο και λοιπό υλικό, την απαγόρευση δράσης ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας - περίθαλψης.
  • Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων μας για την υγεία, στον ΕΟΠΥΥ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!