Ο Μπαλτάς προσέλαβε τον Ολιβιέ Ντεκότ, μετά την αποχώρησή του από το Μπενάκη

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την απομάκρυνση του από την διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ, συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Με ανακοίνωση του ο Αριστείδης Μπλτάς, τονίζει οτι ο  Ολιβιέ Ντεκότ, δέχτηκε πρότασή του, και πλέον θα εργάζεται στο Υπουργείο ως ειδικός σύμβουλος. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού: 
«Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Olivier Descotes, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού.

Ο κ. Descotes θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία- και να μεταφέρει την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της Υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Olivier Descotes».

Ο Ολιβιέ Ντεκότ αποχώρησε απο τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη την περασμένη Παρασκευή. 
Το «διαζύγιο» με τον Γάλλο μάνατζερ προέκυψε σε σύμφωνο και από τις δύο πλευρές κλίμα, λόγω διαφωνίας στη στρατηγική.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!