Προσαγωγές 17 ατόμων για τα επεισόδια σε Κέντρο Προσφύγων στο Ωραιόκαστρο μετά την θανατηφόρα παράσυρση μητέρας και γιου


Σε 17 προσαγωγές προσφύγων στο πλαίσιο της προανάκρισης προχώρησε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Τρεις από αυτούς ταυτοποίηθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στα μέσα Οκτωβρίου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο , μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε ένας 76χρονος με θύμα μία μητέρα και το ανήλικο αγοράκι της.
Σε βάρος των τριὠν, δύο Σύρους, έναν 36χρονο και έναν 19χρονο, καθώς και έναν 44χρονο Παλαιστίνιο σχηματίστηκε δικογραφία.
Ο 36χρονος ωστόσο συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μία μεγάλη λάμα.
Τα επεισόδια είχαν ξεσπάσει στις 16 Οκτωβρίου, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό μίας γυναίκας πρόσφυγα και τους γιου της που παρασὐρθηκαν από διερχόμενο ΙΧ.
Μετά το δυστύχημα, εξαγριωμένοι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο και επιτέθηκαν κατά του οδηγού, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ.


Πηγή: www.seleo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!