Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Φωταγωγείται η Βουλή και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, θα φωταγωγηθεί την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, στις 17:30, η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS.


Σήμερα το απόγευμα θα φωταγωγηθεί το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα παραμείνει φωτισμένο έως την 1η Δεκεμβρίου.


Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», υποδέχονται το κοινό στην Πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φωταγώγηση -με ειδικούς προβολείς- του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με το «red ribbon». Θα ακολουθήσει ο σχηματισμός της κόκκινης κορδέλας με κεριά, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του AIDS.

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και δήμους, πρόγραμμα δρόμου με δρώμενα μέσα στην πόλη με ομάδα-στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 11 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι «εξετάσου για τον ιό HIV».

 

Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ:


- Υλοποίηση δράσεων στα προπύλαια του Πανεπιστημίου με κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για εξέταση με rapid test και παράλληλη συμβουλευτική καθώς και stand για τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Η κινητή μονάδα για rapid test θα επισκεφθεί επίσης την Πλατεία Ομονοίας, το Πεδίον του Άρεως, το Μοναστηράκι, την Πλατεία Αγ. Ειρήνης, τον Κεραμεικό, το Γκάζι από 5.00 έως και 11.00 Δεκεμβρίου.


- Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό, θα λάβει χώρα σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Γλυφάδα, Κορυδαλλό, Μπουρνάζι, Ν. Ερυθραία, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.


- Υλοποίηση δράσης σε άνδρες που κάνουν σέξ με άνδρες, σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.


- Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών, καθώς και σε 20 πόλεις της περιφέρειας, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το HIV/AIDS, τα δικαιώματα των οροθετικών ατόμων, την πρόληψη, την τακτική εξέταση και τη σεξουαλική αγωγή εν γένει.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!