Άφησε... παράθυρο ανοιχτό ο Ντάισελμπλουμ

Παράθυρο εξειδίκευσης των μακροπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, στο οποίο θα κριθούν τα πάντα, αφήνει το δεξί χέρι του Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε σημερινή (Πέμπτη) συνέντευξή του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το ζήτημα του χρέους είχε ήδη τεθεί και συζητηθεί κατά τη διάρκεια του Eurogroup, τον περασμένο Μάιο... Έχουμε έτοιμα κάποια πρόσθετα μέτρα έαν χρειαστεί για το 2018, όταν το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του.... Στηρίζουμε τους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους.

Ο χρόνος που επιλέγει ο πρόεδρος του Eurogroup να προβεί σε μία τέτοια δήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που έχει ακυρωθεί η μίνι σύνοδος για το ελληνικό χρέος από την περίφημη Ομάδα της Ουάσινγκτον (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία Ολλανδία, με εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ) – μία σύνοδος που αρχικά ανακοινώθηκε και στη συνέχεια ακυρώθηκε, με πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.  

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!