Χατζηδάκης: Έρχεται 'ηρωική έξοδος' ΣΥΡΙΖΑ με εκλογές

«Σε λίγους μήνες, ακόμα κι αν σας παρακαλάει η Νέα Δημοκρατία να μην κάνετε εκλογές, εσείς θα επιχειρήσετε ηρωική έξοδο για να σώστε οτιδήποτε αν σώζεται από τα ποσοστά σας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στην κυβέρνηση. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποχωρήσει γιατί «όλοι οι Έλληνες αισθάνονται στο πετσί τους τη χειροτέρευση της κατάστασης». Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει εκλογές «μια ώρα αρχύτερα». «Θα είναι καλύτερο και για σας και για την Ελλάδα» διαμήνυσε στην κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηδάκης άσκησε, παράλληλα, σκληρή κριτική στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 σημειώνοντας ότι αποτελεί «αποτύπωση της οπισθοδρόμησης» που είχαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη διετία 2015-2016. «Ακόμα κι αν εκπληρωθούν όλα τα θετικά σενάρια για την κυβέρνηση, ο στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, έχοντας εντωμεταξύ φορτώσει σε κάθε Έλληνα πολίτη ένα τεράστιο βάρος που ούτε ξεχνιέται, ούτε διαγράφεται» ισχυρίστηκε. «Τελικά είστε οι πιο φανατικοί οπαδοί του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Διότι επιδιώκετε να μας γυρίσετε εκεί που μας είχαν πάει πριν τρία χρόνια» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός επιβάλλει υπερφορολόγηση και υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει 2,5 δις ευρώ νέους φόρους. Χαρακτήρισε, μάλιστα, κοινωνικά άδικη την φορολόγηση των πολιτών και ανέφερε ότι προβλέπονται επιπλέον έσοδα 437 εκ. ευρώ  λόγω αύξησης του ΦΠΑ, 422 εκ. λόγω αύξησης της φορολογίας στα ενεργειακά προϊόντα, 89 εκ. λόγω τελών στη συνδρομητική τηλεόραση και στην κινητή τηλεφωνία, 62 εκ. λόγω αύξησης του φόρου στον ζύθο, 62 εκ. λόγω φόρου στον καφέ και 142 εκ. λόγω φόρων στα τσιγάρα. «Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές θα πληρώσουν;» διερωτήθηκε σκωπτικά.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!