Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ:Ψέμα του αιώνα το ελληνικό χρέος δηλώνει επενδυτής - 77% και όχι 177% του ΑΕΠ!

«Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα» δηλώνει ο  Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.  Όπως υποστηρίζει,  το  ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 71% του ΑΕΠ και όχι στο 177%! 


Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners (και τραπεζίτης της Goldman Sachs στο παρελθόν) αναφέρει ότι κριτήριο πρέπει να είναι  το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος στον τρόπο υπολογισμού του χρέους. 


Δηλαδή, ο υπολογισμός δεν θα έπρεπε  να γίνει με βάση την ονομαστική του αξία (312 δισ. ευρώ το 2015), αλλά  την χρονική αξία των υποχρεώσεων της Ελλάδας και  να συνεκτιμηθεί  «η κεκαλυμμένη διαγραφή» μέρους του ελληνικού χρέους, λόγω του χαμηλού επιτοκίου, αλλά και μεγάλης παράτασης της έναρξης αποπληρωμής του χρέους, κατά 10 δέκα χρόνια αργότερα από αυτή που είχε αρχικά συμφωνηθεί.


Στην πράξη προσθέτει ότι αυτό σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση από  τον πληθωρισμό. «Η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής»  προσθέτει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στο Spiegel.


Μάλιστα,  αναφέρει ότι λόγω του  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού του χρέους  «η Ελλάδα πιέζεται να πάρει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τις χώρες του ευρώ, αυτές δίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ωθούν την κυβέρνηση σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αντιλαϊκές και συχνά αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις».


Ο Καζαριάν προτείνει στην Ελλάδα να αποδείξει το αληθινό ύψος του χρέους της με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες, καθώς στην περίπτωση  αυτή «θα γίνει φανερό ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από εκείνο άλλων χωρών».


Όπως εκμυστηρεύθηκε, το 2012, όταν όλοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, η εταιρεία του (Japonica Partners), πρόσφερε 3 δισ. ευρώ, καθώς «οσμίστηκε  καλές δουλειές»  και δεν το έχει μετανιώσει.

 
«Ήταν η πιο κερδοφόρα επένδυση που έχω κάνει μέχρι τώρα» παραδέχεται ο ίδιος ! 


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας