Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Στο μικροσκόπιο οι υπάλληλοι της Βουλής- Δείτε πώς και γιατί

Διαδικασία «λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου»  εισάγεται στο κοινοβούλιο με απόφαση του Προέδρου της  Βουλής Νίκου Βούτση, ενώ  την  ίδια στιγμή έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την  αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής χωρίς όμως η σχετική προκήρυξη να συμπεριλαμβάνει προβλέψεις για όσους  κριθούν  «ακατάλληλοι».
 
Καινοτομία όμως αποτελεί  και  η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται ο κοινωνικός έλεγχος στη Βουλή με τη προσδοκία  για βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου.
 
Έτσι καθιερώνεται διαδικασία «Ακρόασης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών, με σκοπό την καταγραφή και άμεση απάντηση στα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας που εντοπίζουν οι πολίτες». 
 
Πώς θα λειτουργεί η διαδικασία
Η διαδικασία αυτή θα είναι δημόσια και θα διεξάγεται μία φορά κάθε δύο μήνες. Για το λόγο αυτό μάλιστα αναμένεται να συγκροτηθεί  «Επιτροπή Ακρόασης», από προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων, ενώ ως «μέσα κοινωνικού ελέγχου» θα αξιοποιηθούν έρευνες κατά τις οποίες οι πολίτες θα αξιολογούν τις υπηρεσίες της Βουλής που χρησιμοποίησαν. 
 
Με απόφαση του Νίκου Βούτση, καθορίζονται επίσης όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Βουλής από τα κριτήρια μέχρι τη βαθμολογία και προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι αξιολογητές. Στη διαδικασία προβλέπεται και συμβουλευτική συνέντευξη.
 
Ποιοι θα αξιολογούν τους υπαλλήλους
Αξιολογητές των υπαλλήλων και των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Βουλής, σύμφωνα με την απόφαση, ορίζονται οι δύο ιεραρχικά προϊστάμενοί τους. Στην περίπτωση των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, αξιολογητές είναι ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας. Για τους δε αποσπασμένους υπαλλήλους, οι εκθέσεις αξιολόγησης θα συντάσσονται από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν.
 
Τι θα περιλαμβάνεται στην έκθεση αξιολόγησης
 
Η έκθεση αξιολόγησης θα περιλαμβάνει:
- τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, καθώς και οι δραστηριότητες επιμόρφωσής του κατά το έτος στο οποίο αναφέρεται η αξιολόγηση
- συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από την οργανική μονάδα (Διεύθυνση, Τμήμα) στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος, κατά την περίοδο που αξιολογείται
- συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από τον αξιολογούμενο, κατά την περίοδο που αξιολογείται
- τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης
- τη βαθμολογία του αξιολογούμενου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (γνώση του  αντικειμένου, ενδιαφέρον, δημιουργικότητα, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά, αποτελεσματικότητα.

Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας