«Γ. Λίλτσης: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γ. Λίλτσης: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά»

Πρόταση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, στις αρχές του Φεβρουαρίου, η οποία θα είναι ανοικτή στους δημότες αλλά και τους εκπροσώπους του Τύπου αναμένεται να καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Δήμου Παύλου Μελά», Γιώργος Λίλτσης.
Όπως κάνει γνωστό ο κ. Λίλτσης σε ανακοίνωσή του, σκοπός της πρότασής του είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο – μετά από ενημέρωση- φορέων, συλλόγων και κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής που θα πιέσει,  ώστε να παραχωρηθεί ο χώρος στην τοπική κοινωνία. Την ίδια ώρα, ο κ. Λίλτσης και ο συνδυασμός «αναΤΡΟΠΗ Δήμου Παύλου Μελά» προτείνουν το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει την τελευταία φερόμενη συμφωνία που κατέθεσε ο δήμαρχος προ ημερών.
Πρόταση του κ. Λίλτση και της παράταξής του είναι να δημιουργηθεί: «Ένα Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου, άθλησης  και πολιτισμού, ένα Μητροπολιτικό Πάρκο με στόχο την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και την ιστορία της περιοχή». 

Αναλυτικά, ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Δήμου Παύλου Μελά» Γιώργος Λίλτσης σχολιάζει με αφορμή το προσχέδιο της συμφωνίας του δήμου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πρόσφατα κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο:

«Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον δήμο και κατ’ επέκταση στους πολίτες του. Είκοσι χρόνια ατερμόνων συζητήσεων  και αγώνων που δεν κατέληξαν πουθενά.
Κατά γενική ομολογία, κάθε νέα συμφωνία που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Η συνήθης πρακτική, είναι να καταγγέλλουμε την πολιτεία, επειδή αρνείται στους πολίτες του Παύλου Μελά να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν αυτοί για την γη τους και κάθε δήμαρχος να πηγαίνει μόνος του στις διαπραγματεύσεις ως ο πλέον ειδήμων.
Λάθη επί λαθών, παραλείψεις επί παραλείψεων και μικροκομματικά πρόσκαιρα οφέλη  μας έφεραν σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση πλέον.
Η παράταξη μας, αναΤΡΟΠΗ και εγώ προσωπικά με αίσθημα ευθύνης και πίστη πάντα στα λεγόμενα και τις δεσμεύσεις μας, δηλώνουμε  ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.
Πιστεύουμε, ότι είναι ένας δίκαιος αγώνας για την δημόσια γη, είναι ένας αγώνας για τον δημόσιο πλούτο που πρέπει να διαφυλαχτεί και λόγω της περιβαλλοντικής του σημασίας, να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών όλων των πολιτών του δήμου μας αλλά και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Το να καταδικάσουμε τον δήμαρχο για την απαράδεκτη συμφωνία που έφερε προς ψήφιση, που αντί να προασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών, έπαιξαν μαζί με το υπουργείο εθνικής άμυνας ένα ρόλο κάτι σαν ''κτηματομεσιτικό γραφείο'' προσπαθώντας  να βάλουν ταφόπλακα στο όραμα  ενός μητροπολιτικού πάρκου, ίσως να είναι και περιττό.

ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΕ, ΤΟΣΟ ΕΚΑΝΕ!
Η πόλη με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου με μόλις 2,7 τ.μ. ανά κάτοικο δεν έχει την πολυτέλεια να παραχωρήσει ούτε ένα μέτρο γης.
Ένα Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου, άθλησης  και πολιτισμού, ένα Μητροπολιτικό Πάρκο με στόχο την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και την ιστορία της περιοχής είναι η δική μας πρόταση.

Προτείνουμε, το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει αυτή την συμφωνία, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή και να κάνουμε ένα κάλεσμα σε  φορείς και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής αλλά και στους δημότες μας, σε μια ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα μέσα στο στρατόπεδο στην πρώτη συνεδρίαση του Φλεβάρη (παρουσία του τύπου και όλων των ΜΜΕ) ώστε να δημιουργηθεί  ένα μέτωπο απέναντι στα  σχέδια κάποιων.
Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με κανένα τοποτηρητή».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!