Ωραιόκαστρο: Πολλή φασαρία για το τίποτα, με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων σε σχολεία του δήμου


Πολλή φασαρία  για το τίποτα. 

Μόνο έτσι μπορεί κανείς να  περιγράψει  όλο αυτό τον ντόρο που γίνεται για την υποδοχή των προσφύγων σε σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου από το Κέντρο Φιλοξενίας του Δερβενίου (Alexil).
Μεγάλη φασαρία για τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στα σχολεία! Θα έρθουν όμως; Και αν θα έρθουν, για πόσα μιλάμε; Ποιος μπορεί να μας ενημερώσει; Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης, οι υπεύθυνοι του δήμου, άλλοι φορείς; Ποιος τέλος πάντων;
O καθένας λέει τα δικά του προσπαθώντας να δικαιολογήσει την θέση του, την άποψή του. Η κυβέρνηση νομοθετεί και ορίζει σχολεία υποδοχής, ο δήμος σηκώνει ψηλά τα χέρια και λέει δεν με ειδοποίησαν όταν πάρθηκαν οι αποφάσεις, άρα δεν είναι δική του ευθύνη, οι σύλλογοι  γονέων θέτουν ερωτήματα αλλά απαντήσεις δεν παίρνουν, η Ένωση Γονέων καλεί «άτυπη» γενική συνέλευση (!),  σύλλογοι συμπαραστέκονται και δέχονται επίθεση από άλλους συλλόγους που είναι κάθετα αντίθετοι!
Όλα αυτά συμβαίνουν αυτές τις ημέρες αλλά και παλαιότερα,  για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.
Γιατί όμως εσείς της κυβέρνησης δεν κάνετε ή δεν κάνατε μια δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για να δώσετε τις εγγυήσεις που ζητά η όποια τοπική κοινωνία έχει αντιρρήσεις; Με αυτό τον τρόπο θα ξεσκεπάζατε και αυτούς που καλύπτονται πίσω από τέτοιες δικαιολογίες.
Γιατί κ δήμαρχε δεν φέρατε το θέμα στο ΔΣ να πάρετε μια απόφαση. Δείτε άλλους δήμους πως κινήθηκαν; Γιατί οι ανακοινώσεις να φθάνουν μέχρι το αν συμμετείχατε ή όχι στην λήψη των αποφάσεων;
Γιατί η Ένωση γονέων σταματάει στα διαδικαστικά  ή στα «προαπαιτούμενα»; Δηλαδή, αν λυθούν όλα αυτά συμφωνεί με την παρουσία των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου; Αν ναι, γιατί δεν το λέει:
Γιατί τόση επιθετικότητα απο άτομα ή/και συλλόγους απέναντι σε αυτούς που συμφωνούν με την παρουσία των προσφυγόπουλων στα σχολεία;
Πολλά τα ερωτήματα και σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουμε απαντήσεις. Σίγουρα όμως συμφωνούμε ότι όλοι πρέπει να λειτουργούμε σε ένα πλαίσιο και ότι ισχύει, να ισχύει για όλους. Σίγουρα και δεν μπορεί να βρεθεί καμία λογική λύση με υστερίες και κραυγές.

Στο δια ταύτα όμως! 
Ρώτησε κανείς αν  οι πρόσφυγες θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου; 
Ρώτησε κανείς πόσους πρόσφυγες φιλοξενεί αυτή την στιγμή το Κέντρο Υποδοχής Δερβενίου;
Μάλλον άγνωστα πράγματα. 
Γιατί από εκεί έπρεπε να ξεκινήσουν όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν, να βρούν λύσεις….. 
Από εκεί ξεκινήσαμε και εμείς εδώ στο avatonpress.gr θέλοντας να δούμε τι γίνεται, πόσα άτομα φιλοξενούνται….
Επικοινωνήσαμε λοιπόν με ανθρώπους εθελοντές που βρίσκονται πολύ συχνά εκεί και τι μας είπαν;
Ότι πριν δυο μήνες στο καμπ βρίσκονταν γύρω στα 600 άτομα. Από αυτούς περίπου 80 άνθρωποι πήραν άδεια για μετεγκατάσταση σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης τον Νοέμβρη άλλος ένας αριθμός περίπου 80 ανθρώπων  έφυγαν για Πρέβεζα.  Στο επόμενο διάστημα η μετεγκατάσταση των προσφύγων συνεχίστηκε (κυρίως οικογενειών με παιδιά ή με ιατρικό ιστορικό) σε Αττική (σε καλύτερς δομές και Κιλκίς (σε κατοικίες όπου τις μοιράζονται  2-3 οικογένειες μαζί).
Σήμερα στο καμπ του Δερβενίου έχουν μείνει μόλις 100 περίπου άτομα από τα 800 που ήταν τον Ιούλιο όταν εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά. Μεταξύ των προσφύγων κυκλοφορεί ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να έχουν μεταφερθεί και αυτοί σε κατοικίες, πιθανό στο Κιλκίς ή αλλού.

 Όλα αυτά έγναν γνωστά σε εμάς με ένα email. Με ένα μόνο email!!!

Δηλαδή στους υπόλοιπους δεν είναι γνωστά; 
Θελετε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι δεν ξέρατε ή δεν ξέρετε; 
Και αν ισχύει το δεύτερο γιατί δεν ρωτούσατε να μάθετε να μας ενημερώσετε και εμάς;
Γιατί πρέπει να τρώμε τις σάρκες μας;  ή μήπως οι κινήσεις αυτές εξυπηρετούν μικροπολιτικές τακτικές; 
Πότε τέλος πάντων σε αυτή τη χώρα το άσπρο θα το λέμε άσπρο και το μαύρο θα το λέμε μαύρο;

συντακτική ομάδα του avatonpress.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!