Ο Τίμιος Σταυρός στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρας στο νεο Κορδελιό


Κλήρος και Λαός υποδέχθηκαν χθες στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Νέο Κορδελιό, τον  ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Ο Τίμιος Σταυρός ο οποίος φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στο Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  θα παραμείνει  έως την Κυριακή 12 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου  ήδη έχει τεθεί  προς προσκύνηση, προστασία, ευλογία, αγιασμό  και θεία ενίσχυση των πιστών κατά τον αγώνα τους, εν τη   Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Στον Ιερό Ναό τελούνται οι ακολουθίες του Όρθρου, του Εσπερινού, του Μεγάλου Απόδειπνου, Προηγιασμένες θείες λειτουργίες.

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά  ανοικτός  από τις 7.30πμ  έως τη 13.00μμ  και από 5.30μμ έως τις 9.00μμ
Την Παρασκευή10.3.2017  θα τελεσθεί η δεύτερη στάση των χαιρετισμών της Παναγίας,  στις 7 το απόγευμα  και στις  9 το βράδυ.
Το Σάββατο  11.3.2017 το πρωί θα τελεσθεί θεία λειτουργία, το απόγευμα  εσπερινός και χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.
Την Κυριακή 12.3.2017 το πρωί θα τελεσθεί  όρθρος  και πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα θα τελεσθεί  αρχιερατικός Κατανυκτικός

Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλως κ. Βαρνάβα με ομιλητή  τον επίσκοπο Θεουπολεως κ. Παντελεήμονα 

Αμέσως μετά ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ θα αναχωρήσει για το Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας όπου και  φυλάσσεται.


Πηγή: www.kordelio-evosmos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!