Έρχεται βαριά καμπάνα για τον Κασιδιάρη

Στη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν τη βίαιη ενέργεια του χρυσαυγίτη βουλευτή ως «απαράδεκτη» και «αντικοινοβουλευτική». Εισηγήθηκαν, μάλιστα στον Πρόεδρο της Βουλής να εξαντλήσει την αυστηρότητά του με βάση τον Κανονισμό της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αντιμετωπίσει ποινή περαιτέρω περικοπής της αποζημίωσής του.

Οι χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν όμως, για μία ακόμη φορά αμετανόητοι. Μάλιστα ο βουλευτής τους Χρίστος Παππάς υπερασπίστηκε την ενέργεια του Κασιδιάρη λέγοντας ότι «παγιδεύτηκε» από υποτιθέμενο «σχέδιο» του Νίκου Δένδια. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει τον ισχυρισμό του ο Χρίστος Παππάς έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι λίγες ημέρες αργότερα ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε «αρχηγική εμφάνιση» στη ΝΔ συνδέοντας αυτή την εμφάνιση με το βίαιο επεισόδιο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποδοκίμασε, όμως, και τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Σαχινίδη ο οποίος συνελήφθη να μοιράζει φυλλάδια μίσους και ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής σε μαθητές γυμνασίου μέσα στη Βουλή. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο, αλλά η επιχειρηματολογία του δεν έπεισε την επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Δεοντολογίας συζητήθηκε και η πρόταση του Νίκου Βούτση να αποκλειστούν όλοι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές από αντιπροσωπείες που συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς για όλη τη διάρκεια της δίκης της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή». Όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής συνηγόρησαν υπέρ μιας τέτοιας απόφασης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε επίσης στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παπαδόπουλου για υποθέσεις εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης αντίστοιχα. Αμφότεροι οι βουλευτές ζήτησαν οι ίδιοι να αρθεί η ασυλία τους.

(Φωτό: Sooc)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!