Μέι: Δεν θα εξαναγκάσουμε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να φύγει μετά το Brexit

Διαβεβαιώσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εξαναγκάσει κανέναν πολίτη κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει τη χώρα μετά το Brexit, παρείχε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στη Σύνοδο Κορυφής της Βρυξέλλες, σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή.

Πάντως, κατά την ίδια πηγή, η κ. προειδοποίησε τους αρχηγούς των «27» ότι απορρίπτει κάθε δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στην επίλυση των διαφορών για τα δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης μετά το Brexit.

Όπως πρόσθεσε, οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται από τη βρετανική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει το BBC, βάσει των σχεδίων που επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι πολίτες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον πέντε έτη, θα έχουν πλήρη δικαιώματα διαμονής και πρόσβασης σε υγειονομικές, εκπαιδευτικές και άλλες παροχές.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βρετανοί πολίτες στα κράτη μέλη της Ένωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, BBC


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!