Νέες φήμες: Ο αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας υποστηρίζει ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης σε όλο τον κόσμο, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν αναφορές για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, για αυτό και η σχετική είδηση της συριακής τηλεόρασης αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από πολλούς εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στη Ράκα. Σύριοι ακτιβιστές ανέφεραν ότι μία αεροπορική επιδρομή στην πόλη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά αμάχων το Σάββατο, αν και δεν έκαναν καμία αναφορά στον αρχηγό του ISIS.

Θεωρούνταν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι, που έχει επικηρυχθεί για 25 εκατ. δολάρια, κρύβεται στην έρημο, έξω από την Μουσούλη στο Ιράκ, αναφέρει η Daily Mail. Ομως, υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι διέφυγε από εκεί όταν ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε την πόλη. Ακόμη, πιστεύεται ότι προσπαθούσε να φτάσει στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!