Φίλης: Τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% θα υπονομεύσουν την ανάπτυξη

Επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά ο Νίκος Φίλης την άποψή του ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε εξεταστική για το θέμα της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση Noor1 Μάκη Γιαννουσάκη ενώ παραδέχτηκε ότι τα πλεονάσματα ύψους 3,5% τα οποία υπέγραψε η κυβέρνηση με τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα λειτουργήσουν υπονομευτικά για την ανάπτυξη.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «ασφυκτική και πολύ βαριά για την οικονομία την 5ετια με πλεονάσματα 3,5%» Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη θα υπονομευθεί από τα πλεονάσματα του 3,5% με τα χρήματα να πηγαίνουν για τους τόκους».Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι «τα πλεονάσματα είναι υψηλά γιατί δεν υπάρχει λύση για το θέμα του χρέους».

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης υποστήριξε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το 2018 η χώρα θα βγει από τα μνημόνια. «Για εμάς δεν έχει σημασία το τυπικό αλλά το πώς βγαίνουμε από το μνημόνιο» τόνισε ενώ προέβη στη παραδοχή ότι «μπορεί να μην κερδίσαμε το σημαντικό θέμα του QE αλλά κερδίσαμε περισσότερες υποσχέσεις για το θέμα του χρέους».

Οσον αφορά το θέμα της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση Noor1 Μάκη Γιαννουσάκη επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα είχε αντίρρηση σε εξεταστική ωστόσο έθεσε σαν όρο ότι δεν θα περιοριστεί η δικαστική έρευνα και δεν θα υπάρξει υπαγωγής της σε κομματική αντιδικία. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως για εκείνον «δεν προκύπτουν ευθύνες αυτή τη στιγμή για τον κ. Καμμένο. Αν προκύψει από την έρευνα της δικαιοσύνης τότε θα το εξετάζουμε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη κατά της δικαιοσύνης, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δικαστών, ο οποίος θέλησε έμμεσα να εκφράσει την στήριξή του. «Αυτό που βλέπω είναι ότι λαμβάνονται αποφάσεις από ανώτατα δικαστήρια που δεν νομολογούν αλλά νομοθετούν εν τοις πράγμασι» σχολίασε ο πρώην υπουργός ενώ τόνινσε ότι «ορισμένοι στη Δικαιοσύνη δίνουν την εντύπωση ότι δεν λειτουργούν επί τη βάσει ενδείξων αλλά υποδείξων», παραπέμποντας στην υπόθεση Θεοφίλου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο σχέδιο παράλληλων πληρωμών του Γιάνη Βαρουφάκη. «Δεν ήξερα το σχέδιο του και δεν υπήρχε ανάγκη να το γνωρίζω», χαρακτηριστικά ανέφερε. «Θεωρώ λογικό πολιτικά μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση να εξετάζει διάφορα σενάρια». Οσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη προσωπικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στο ότι «στην αρχή έδωσε μια πνοή στη διαπραγμάτευση αλλά από ένα σημείο και πέρα ήταν σε μια αντίληψη που δεν προωθούσε τις διαπραγματεύσεις».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!