Καττερίνα Μάρκου: Με διακοπή λειτουργίας απειλείται η ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης

Το θέμα της διακοπής λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης στη Σίνδο αφού επίκειται, αύριο, στις 5 Ιουλίου, η σφράγιση της Μονάδας Καθαρισμού Αποβλήτων (ΜΚΑ) της ΒΙΠΕ σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, οδηγώντας σε πλήρες αδιέξοδο της εγκατεστημένες σε αυτήν επιχειρήσεις, φέρνει στη Βουλή η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Με αφορμή και σημερινό δελτίο τύπου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η βουλευτής επισημαίνει ότι «η συνεχιζόμενη αδυναμία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών για την αναβάθμιση της Μονάδας όχι μόνο επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ιδίως το Θερμαϊκό Κόλπο, αλλά απειλεί πλέον ευθέως τη βιωσιμότητα δεκάδων βιομηχανικών επιχειρήσεων της περιοχής».

Ρωτά, λοιπόν, τους αρμόδιους υπουργούς:
-          που οφείλεται το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει παραδοθεί το έργο ώστε να αποφευχθεί η καταστροφική για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις εξέλιξη της σφράγισης της μονάδας και
-          σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!