ΗΠΑ: Αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 ο τυφώνας Χάρβεϊ

Σε καταιγίδα κατηγορίας 3 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον αναβαθμίστηκε ο τυφώνας Χάρβεϊ από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ να προειδοποιεί πως ενδέχεται να προκληθεί «πολύ μεγάλη καταστροφή».

Ο κ. Άμποτ ζήτησε μεγαλύτερη ομοσπονδιακή συνδρομή προκειμένου το Τέξας να αντιμετωπίσει τον τυφώνα, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να θέσουν σε προτεραιότητα τη ζωή τους και σε δεύτερη μοίρα τις περιουσίες τους.

Ο Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), με ένταση ανέμων μέχρι και 125 μίλια ανά ώρα (201 χλμ/ώρα).

Μάλιστα, ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας, όπου μαζί με το βόρειο Μεξικό και τη Λουιζιάνα ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι εταιρείες ενέργειας έχουν κλείσει διυλιστήρια σε παράλιες περιοχές, έχουν ανακαλέσει εργάτες από πλατφόρμες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού και έχουν αναστείλει την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του νότιου Τέξας από την Πέμπτη.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!