Τα πιο γοητευτικά δάση στην Ελλάδα


Τα πιο γοητευτικά δάση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν σχετίζετε μόνο με τη θάλασσα, τον ήλιο και τις αρχαίες τοποθεσίες, είναι ευλογημένη με μια πλούσια ποικιλία τοπίων και φιλοξενεί πολλές δασικές εκτάσεις που συχνά παραβλέπονται από τους τουρίστες. Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο μοναδικά και μαγευτικά δάση που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο και καλή παρέα.

Δάσος Φολόη, Πελοπόννησος
Το Δάσος αυτό εξαπλώνετε σε πάνω από 33.000 τετραγωνικά μέτρα στο Όρος Φολόη. Το δάσος Φολόι είναι ένα από τα παλαιότερα αυτοφυή δάση οξιάς και δρυός της Ευρώπης. Η μυθολογία λέει ότι ήταν κατοικημένο από Κενταύρους και νεράιδες και πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κένταυρων, τον Φόλο, όπου φιλοξένησε τον Ηρακλή όταν έψαχνε για τον Ερυμάνθιο κάπρο. Το δάσος είναι ιδανικό για ήσυχους και αναζωογονητικούς περιπάτους.

Δάσος Δαδιάς, Θράκη
Βρίσκεται στον Έβρο, γνωστό και ως Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμμης - Σουφλίου και είναι μια υπέροχη καταπράσινη περιοχή αγαπητή από θαυμαστές της άγριας ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για την άγρια φύση του δάσους, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών αρπακτικών πτηνών καθώς και πολλά καταλύματα. Το κέντρο περιλαμβάνει ένα εστιατόριο και ένα καφέ, αλλά φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, και κυρίως κατά τη διάρκεια περιόδων με πολλή ζήτηση, όταν για παράδειγμα μεταναστεύουν τα πουλιά.

Στενή Ευβοίας

Η Εύβοια είναι γνωστή για την ύπαρξη ενός παράδεισου που καλύπτεται από δάση, με πληθώρα γραφικών μονοπατιών, γραφικά ορεινά χωριά και εκπληκτικές παραλίες. Το δάσος στη Στενή καλύπτει το Όρος Δίρφυς. Το δάσος φιλοξενεί έλατα και καστανιές, καθώς και πηγές. Επίσης είναι γνωστό ότι φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ενδημικών ειδών χλωρίδας. Το τοπίο επιτρέπει πολλές πεζοπορίες, προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Φοινικόδασος του Βάι, Κρήτη

Το φοινικόδασος του Βάι στην ανατολική Κρήτη καλύπτει έκταση περίπου 19 εκταρίων, αυτό το εξωτικό δάσος είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Ενώ η προέλευση των φοινίκων είναι ακόμα ασαφής, είναι πραγματικά μια μοναδική τοποθεσία για να ανακαλύψετε. Βρίσκεται δίπλα σε μια αμμώδη παραλία, το δάσος έχει χαρακτηριστεί ως "Αισθητικό Δάσος" και είναι ένα σημείο μετανάστευσης για πολλά είδη πουλιών στην πορεία προς την Αφρική.

Δάσος Καισαριανής, Αττική
Η Αθήνα έχει τον πράσινο πνεύμονά της, που βρίσκεται στον Υμηττό, κοντά στη Μονή Καισαριανής. Εκεί μπορείτε να δείτε κέδρους, κυπαρίσσια, πεύκα, πλατάνια και ευκάλυπτο. Θα έχετε επίσης μια όμορφη θέα στην πόλη της Αθήνας και στη θάλασσα.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!