Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ: Καταγγέλλει την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας τον Ιούλιο και Αύγουστο και την μεθόδευση παραχώρησης και της σίτισης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΧΕΠΑ.
Στιλ.Κυριακίδη 1
54636 Θεσσαλονίκη
Τηλ.&Fax: 2313303677
email: som.ahepa@gmail.com

                                                                                         ΘΕΣ/ΝΙΚΗ    7/8/2017
                                                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιο Σπανό, για την απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρία για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και την μεθόδευση παραχώρησης της όλης λειτουργίας της σίτισης σε ιδιώτες (catering).
Ενώ υποτίθεται, είχε δηλωμένο στόχο την απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ενώ, φροντίσαμε να γνωρίζει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση, τα συγκεκριμένα προβλήματα στελέχωσης του ΑΧΕΠΑ, σήμερα  «οργανώνει » τη δυσλειτουργία των μαγειρείων με μετατάξεις, αλλαγές κλάδου κλπ. και «ξεθάβει» τον διαγωνισμό εκχώρησης της σίτισης που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενες διοικήσεις, φανερά υπέρμαχες του ξεπουλήματος δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Επιπλέον, δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού  ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων.
Για τους παραπάνω λόγους, τον καταγγέλλουμε για ενέργειες ή παραλήψεις, που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαιώνιση των κυκλωμάτων που ονομάζονται εργολαβίες παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο.
Βλέπουμε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικό στοιχείο και αυτής της κυβέρνησης . Αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολιτικές καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.
Ως Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου «διοίκησης».
Δηλώνουμε ότι, όπως καταφέραμε παλιότερα να «μπλοκάρουμε» τον εν λόγω διαγωνισμό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε τα Νοσοκομεία και οι όλες λειτουργίες τους να παραμείνουν δημόσια με κριτήρια ποιότητας και όχι περιθωρίου κέρδους…
   

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!