Χαλκιδική: Eντόπισαν δύο Γεωργιανούς που είχαν κλέψει χρυσό δακτυλίδι του 18ου αιώνα


Χρυσή... λεία κλέβοντας ένα χρυσό δακτυλίδι του 18ου αιώνα αξίας 70.000 ευρώ είχαν καταφέρει δύο Γεωργιανοί να κάνουν το 2013 από έναν Ρώσο επιχειρηματία στη Χαλκιδική.

Πιο συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έγραφε 29 Νοεμβρίου  του 2013 όταν οι δύο Γεωργιανοί είχαν προβεί σε αυτή την ενέργεια, την οποία οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια να προβούν στη σύλληψη των δύο αδίστακτων κλεφτών.
Οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 49 ετών, την ημέρα εκείνη είχαν εισέλθει στην εξοχική οικία του Ρώσου επιχειρηματία στη Χαλκιδική, τον είχαν δέσει υπό την απειλή όπλων ενώ στη συνέχεια απέσπασαν το περιβόητο δαχτυλίδι και μια κάμερα υπολογιστή και τράπηκαν σε φυγή.
Όπως φαίνεται οι δύο δράστες είχαν γνώση για την πολύ μεγάλη αξία του δαχτυλιδιού που είχε επάνω σμαράγδια και ρουμπίνια ενώ λόγω της πολύ μεγάλης αξίας του ζητούσαν από τον Ρώσο επιχειρηματία το ποσό των 30.000 προκειμένου να το έχει πάλι στην κατοχή του.
Ετσι, οι αρχές ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και έφτασαν στα ίχνη των δραστών, ενώ το δαχτυλίδι επέστρεψε και πάλι στον κάτοχό του.
Τέλος, σημειώνεται ότι σχηματίστηκε η δικογραφία, η οποία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, όπου οι δύο Γεωργιανοί θα βρεθούν ενώπιόν του.
 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!