16ο Ενημερωτικό του αιρετού του ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης Βαγγέλη (Ακη) Λουκά


16ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
    του αιρετού του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Βαγγέλη (Άκη) Λουκά
     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ είχαμε ουσιαστικά την έναρξη των υπηρεσιακών
 μεταβολών, με ορισμό και τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων. Στην έναρξη της διαδικασίας ζήτησα οι τοποθετήσεις να γίνουν με βάση τα ΠΔ50/96 και ΠΔ 100/97 που είναι η βάση των υπηρεσιακών μεταβολών  και βάζουν   περιοριστικούς όρους  στις μετακινήσεις, λόγω   της ύπαρξης των ομάδων σχολείων. Το αίτημα απορρίφθηκε από τα 4 μέλη του συμβουλίου. Αποτέλεσμα, να τοποθετούνται στο πολεοδομικό συγκρότημα εκπαιδευτικοί με λίγα μόρια και άλλοι της ίδιας ειδικότητας που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ με πολλαπλάσια μόρια θα τοποθετηθούν πιθανότατα  σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ø  Η  κατάσταση αυτή την περίοδο είναι ρευστή, όσον αφορά τα τμήματα , έγκριση ή μη των ολιγομελών τμημάτων, μη ολοκλήρωση της επιλογής υποδιευθυντών και τομεαρχών  γι αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα ότι ξεκινάμε με την υπάρχουσα κατάσταση. Η απόφαση αυτή παραβιάσθηκε στο ξεκίνημα. Υπήρξε αίτημα εκπαιδευτικού να χαρακτηρισθεί υπεράριθμη γιατί στις 16-10-2017 επιστρέφει  αρχαιότερη εκπαιδευτικός ίδιας ειδικότητας  στο σχολείο και μετά από 1 μήνα και 2 μέρες θα είναι υπεράριθμη. Το αίτημα έγινε δεκτό από τα υπόλοιπα  4 μέλη του συμβουλίου παραβιάζοντας την ομόφωνη απόφαση. Η παραπάνω απόφαση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως προληπτική υπεραριθμία!!!!!.  
Ø    Διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου. Τα ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97  αναφέρουν ότι πρώτα συμπληρώνουν το ωράριο τους οι υπεράριθμοι και οι οργανικά τοποθετημένοι, στη συνέχεια τοποθετούνται και συμπληρώνουν ωράριο οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τέλος οι αποσπασμένοι. Μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή δεν έγινε ούτε μία διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου, ενώ υπάρχουν κατατεθειμένες προτάσεις από συστεγαζόμενα  και γειτονικά σχολεία και θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν από τη μέρα του αγιασμού. Η διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτή την ολιγωρία.
Ø  Χρονοδιάγραμμα εργασιών του ΠΥΣΔΕ. Οι εργασίες ξεκίνησαν, αλλά χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει. Η διοίκηση πρέπει να καταθέσει άμεσα χρονοδιάγραμμα των εργασιών που ακολουθούν, ώστε να δοθεί τέλος στην αγωνία  εκατοντάδων εκπαιδευτικών της ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το πότε και που θα τοποθετηθούν.
                                          ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ø  Εγκρίθηκαν   αιτήσεις άσκησης άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ΠΕ17.2, ΠΕ18.02 και ΠΕ19.
Ø  Εντάχθηκε σε ειδική κατηγορία μετάθεσης εκπαιδευτικός ΠΕ18.04 του 2ου ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ø  Μονιμοποιήθηκε εκπαιδευτικός ΠΕ14.04 του ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου ΙΝ.Α.Α ΠΕΥΚΩΝ  από 24-4-2017 διότι συμπλήρωσε 2 χρόνια δοκιμαστικής υπηρεσίας και έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
Με εκτίμηση
Βαγγέλης  ( Άκης)  Λουκάς
Αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ
6974320189-6949565208
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο
των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    20-09-2017


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!