Αυλαία απόψε για το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2017 στην Καλαμαριά

Καλαμαριά    21 – 09-  2017       

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Αυλαία απόψε για το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2017 στην Καλαμαριά


Το σημαντικότερο εικαστικό φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, το Πεδίο Δράσης Κόδρα, ξεκινά σήμερα στις 9 το βράδυστο κτίριο των Κοιτώνων  του πρώην στρατοπέδου Μακ/χου Κόδρα, για 17η συνεχή χρονιά.

Τριάντα συνολικά επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, installations και video-art,  που στόχο έχουν να αναδείξουν την εικαστική τους εξέλιξη. Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «ΑΝΑΔΡΟΜΗ»,  αποτελεί μια απόπειρα αναδρομής στην πορεία του θεσμού από το 2001 μέχρι σήμερα,  με στόχο  την ανάδειξη της κάθε χρονιάς και των γεγονότων που τη σημάδεψαν, τα καλλιτεχνικά σύνολα που φιλοξενήθηκαν, τους θεωρητικούς που κατέθεσαν τις γνώσεις και τις ερευνητικές τους προτάσεις, τις εκδόσεις που έχουν πλέον καταχωρηθεί στον κατάλογο με τις σημαντικότερες εκδόσεις καλλιτεχνικών δρώμενων στην Ελλάδα. Παράλληλα επαναπροσδιορίζει την σημασία του στα εικαστικά δρώμενα της χώρας και ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για το μέλλον.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια του φετινού φεστιβάλ είναι του Κλεομένη Κωστόπουλου, ο συντονισμός επιμέλειας, της Ρένας Πιτσάκη και στηρίζει η Ανωτάτη Σχολή Καλών τεχνών.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι : Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αλεξάνδρου Βασίλης, Βάκουλη Βίκυ, Γκουρτζής Κώστας, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Ζουρούδης Δημήτρης, Θεοφυλάκτου Ελένη, Ιωάννου Δημήτρης, Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Καπανίδου Κωνσταντίνα, Κυριακόπουλος Μάκης, Κωδωνίδου Τζένη, Κώτση Τίνα, Λάζος Ορέστης, Λέμη Εσθήρ, Μαραθάκη Εύα, Μιχάλαρος Δημήτρης, Μπέλλου Ράνια, Μπισύλλα Νίκη, Νομίδου Βάλλυ, Ξημέρη Ιωάννα, Πάλλας Αθανάσιος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πιπερίδου Χαρά, Στράτου Δανάη, Φαμέλης Πάνος, Φραγκάκης Δημήτρης, Χρηστάκος Γιάννης και Χριστόπουλος Κώστας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεδίο Δράσης Κόδρα αποτελεί έναν σπουδαίο θεσμό, καθώς έχει φιλοξενήσει το σύνολο σχεδόν, των καλλιτεχνών, επιμελητών και θεωρητικών της νέας γενιάς, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην εδραίωση της εικαστικής σκηνής στην Ελλάδα.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!