Υπεγράφη στις Εργατικές Κατοικίες της Ευκαρπίας, η παραχώρηση 8 καταστημάτων του ΟΑΕΔ στο Δήμο Παύλου Μελά

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Υπεγράφη στις Εργατικές Κατοικίες της Ευκαρπίας, η παραχώρηση
8 καταστημάτων του ΟΑΕΔ στο Δήμο Παύλου Μελά

Υπεγράφησαν στην Ευκαρπία, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017, από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη και το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, παρουσία της Διευθύντριας του Γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, οι συμβάσεις παραχώρησης στο Δήμο, οκτώ καταστημάτων του οικισμού εργατικών κατοικιών «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΙΙΙ» ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ),  υπό μορφή χρησιδανείου και για χρονικό διάστημα δέκα ετών. 
Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ και ο Δήμαρχος συναντήθηκαν στην Πλατεία Συνταγματάρχη Αθανασίου Κατσιά των Εργατικών Κατοικιών και αφού επισκέφθηκαν τους χώρους όλων των καταστημάτων, συνυπέγραψαν την παραχώρηση που σύμφωνα με το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ΄΄αποτελεί μια θετική εξέλιξη τόσο για τους οικιστές, όσο και για τους κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά γενικότερα, αφού ικανοποιήθηκε ένα αίτημα πολλών πολλών χρόνων και  δίνεται πλέον η δυνατότητα στο Δήμο να παρέμβει άμεσα, να διαθέσει χρήματα νόμιμα για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων χώρων και την αξιοποίησή τους,  πρωτίστως για τη λειτουργία κοινωνικών υποδομών του Δήμου Παύλου Μελά, αλλά και για πολιτιστικούς σκοπούς, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία΄΄.
Σε δηλώσεις της η κ. Καραμεσίνη εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση σημειώνοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Τα καταστήματα αυτά στο παρελθόν είχαν αξιοποιηθεί από το Δήμο, αλλά για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα περιέπεσαν σε αδράνεια. Από το 1999 δεν είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις, δηλαδή τα χρησιδάνεια και πλέον, μετά από αίτημα του Δήμου Παύλου Μελά στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενεργοποιούνται και πάλι, ώστε να αξιοποιηθούν για τους πολιτιστικούς και τους κοινωνικούς σκοπούς του Δήμου και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και των κατοίκων και των περιοίκων. Υπάρχουν πολλοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, σχεδόν στο σύνολο των 160 οικισμών εργατικών κατοικιών ανά την Ελλάδα, υπάρχουν πολλά ακίνητα του πρώην ΟΕΚ τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και μας τα ζητούν, και χρειάζεται ένας καλός σχεδιασμός. Είμαστε σε επαφή και με το Υπουργείο Εργασίας για να δούμε πώς η ακίνητη περιουσία, συνολικά, του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων, θα μπορούσε να ιεραρχηθεί όσον αφορά τις προτεραιότητες παραχώρησης στους Δήμους΄΄.

Παρευρέθηκαν από το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης, η Διευθύντρια και ο Γιάννης Αντωνιάδης, στελέχη του ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης, σύσσωμη η Διοίκηση του Δήμου, καθώς ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης συνοδεύονταν από τις / τους Αντιδημάρχους Χαρά Αμανατίδου, Όλγα Μυρίδου, Δημήτρη Αθάνατο, Στέφανο Βάρφη, Ιωσήφ Αράπογλου, Κώστα Πάντση, τους Εντεταλμένους Κώστα Στούπα, Σάκη Λαζαρίδη, ενώ από το Τοπικό Συμβούλιο Ευκαρπίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Ασλανίδης και η Αναστασία Γκέσιου. Επίσης τις Εργατικές Κατοικίες επισκέφθηκε και η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά, Ζαχαρούλα Βαρβέλη, ενώ πολυμελής ήταν και η εκπροσώπηση από το Σύλλογο Ένωσης Πολιτών ΄΄Μακεδονία΄΄ της Ευκαρπίας.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!