Λαική Συσπείρωση Νεάπολης Συκεών: Κοροϊδίες και δημαγωγίες στις πλάτες μικρών παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών.


Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να κλείσει το 12οΔημοτικό σχολείο Νεάπολης και να μεταφέρει τους μαθητές σε άλλα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις (έως και 2000 μέτρα μακριά).

Την ίδια περίοδο μεταφέρει και δύο νηπιαγωγεία (1ο και 14ο Συκεών) σε άλλα σχολεία με την αιτιολογία ότι τα ως τώρα ενοικιαζόμενα κτήρια είναι ακατάλληλα και δεν πληρούν τους απαιτούμενους όρους για την ανανέωση των ενοικιαστήριων συμβολαίων.

Οι κινήσεις αυτές της συγκεκριμένης διοίκησης δεν είναι πρωτόγνωρες, αφού και τα προηγούμενα χρόνια έκλεισε και άλλα σχολεία του Δήμου.
Ανεξάρτητα με το πόσο πραγματικά, τα ως τώρα υπάρχοντα κτήρια, πληρούν ή όχι τους όρους καταλληλότητας, γεγονός είναι ότι η διοίκηση του δήμου αξιοποιεί αυτή την κατάσταση για να κλείνει και να συγχωνεύει σχολείανα στοιβάζει μαθητές σε υπεράριθμα τμήματα και να αναγκάζει γονείς και μικρά παιδιά στην ταλαιπωρία της καθημερινής μετακίνησης χιλιάδων μέτρων.

Αυτή την φορά για το κλείσιμο του 12ου Δημοτικού Σχολείου έφερε σαν δικαιολογία την δήθεν κακή στατική κατάσταση του κτηρίου (ένα κτήριο που λειτουργούσε επί δεκαετίες και για το οποίο ποτέ δεν έγινε κάποια μελέτη στατικής κατάστασης).

Η Λαϊκή Συσπείρωση τα τελευταία πέντε χρόνια επανειλημμένα ζητάει από την συγκεκριμένη διοίκηση να προχωρήσει σε μελέτη στατικής επάρκειας σε όλα τα δημόσια κτήρια συνάθροισης των πολιτών, ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς.

Η διοίκηση του δήμου όχι μόνο δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να ξεκινήσει μια εμπεριστατωμένη μελέτη, αλλά σήμερα κοροϊδεύει κατάμουτρα γονιούς και εκπαιδευτικούς καμώνοντας πως δήθεν ενδιαφέρεται και ανησυχεί για την άσχημη στατική κατάσταση του σχολείου (που δεν προκύπτει βέβαια από καμιά μελέτη) με στόχο όχι την επιδιόρθωση αλλά το κλείσιμο του.

Κατάμουτρα συνεχίζουν να κοροϊδεύουν γονιούς και εκπαιδευτικούς όταν την ίδια στιγμή δημαγωγούν και αυτοδιαφημίζονται για τα δήθεν πρότυπα κτηριακά συγκροτήματα, «τύπου Σκανδιναβίας» που διαθέτει ο δήμος μας!!!
Όμως το πρόβλημα των ακατάλληλων αιθουσών (κυρίως των νηπιαγωγείων) ήταν γνωστό εδώ και χρόνια όχι μόνο στον δήμο αλλά και στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι επίσης δεν έκαναν τίποτα για την αντιμετώπισή του.

Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο Παιδείας ήταν αυτό που πριν ένα χρόνο υποβίβασε το 12ο Δημοτικό Σχολείο από 12θέσιο σε 6θέσιο.

Στην ίδια περιοχή όπου κλείνουν τα νηπιαγωγεία και το δημοτικό – λόγω ακαταλληλότητας των κτηρίων – υπάρχουν όχι ένας αλλά δύο μεγάλοι χώροι που είναι χαρακτηρισμένοι ως σχολικοί και όμως σχολεία δεν γίνονται.
 Ο λόγος είναι βέβαια ότι πετσοκόβονται τα απαραίτητα κονδύλια για τα σχολεία όπως και για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που χρειάζονται για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.
 Ο λόγος είναι ότι και η κυβέρνηση και η διοίκηση του δήμουακολουθούν την ίδια αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει συγχωνεύσεις σχολείων, υπεράριθμα τμήματα μαθητών, τεράστια κενά εκπαιδευτικών, στο όνομα των «δημοσιονομικών περικοπών» και των ματωμένων – από τον λαό – «πλεονασμάτων».

Να γιατί λοιπόν το γαϊτανάκι των προσωπικών αντεγκλήσεων και επιθέσεων καλά κρατεί, ανάμεσα στα στελέχη της διοίκησης και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πίσω από τις φωνές τους και τις προσωπικές προσβολές που πετάνε ο ένας για τον άλλον, κρύβουν την ταύτιση της πολιτικής τους.

Η μεν κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής από τους προηγούμενους, συνεχίζει να αφήνει την παιδεία χωρίς σχολειά και εκπαιδευτικούς, η δε διοίκηση του δήμου συνεχίζει τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των σχολείων.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο, στον υποβιβασμό της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το ζήτημα της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής παιδείας πρέπει να γίνει ζήτημα πάλης για κάθε λαϊκή οικογένεια χωρίς να ξεγελιέται με τους ψευτοκαβγάδες και τις κοκορομαχίες τους.

Η θέση γονιών και εκπαιδευτικών όπως αυτή εκφράζεται καθημερινά με τους αγώνες τους – και όπως εκφράσθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο με τα συνθήματα στα πανό τους – είναι:
«Δήμος και κυβέρνηση κλείνουν τα σχολεία»,
«Τέρμα πια η κοροϊδία, χτίστε τώρα τα σχολεία».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!