Νότης Μαριάς στην 82η ΔΕΘ: Το Κίνημά μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» επιθυμεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Νότης Μαριάς στην 82η ΔΕΘ: Το Κίνημά μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» επιθυμεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.
Σημαντική παρέμβαση του  Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας με συνέντευξή του, την Παρασκευή 15/09 στην 82η ΔΕΘ.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Νότη Μαριά υπογραμμίζονται στη σχετική ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η οποία ακολουθεί:
Η κατάργηση των μνημονίων και η απομάκρυνση των δανειστών, η διαγραφή του χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, η ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και η υποστήριξη των εθνικών δικαίων απέναντι στην Τουρκία, είναι μερικές από τις βασικές θέσεις της ιδρυτικής διακήρυξης του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», όπως τις παρουσίασε ο Πρόεδρός του, Καθηγητής και Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, σε Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
Ο κ. Μαριάς ανέφερε ότι το νέο Πολιτικό Κόμμα επιθυμεί να ενώσει όλους τους Έλληνες, να υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές με στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τα οποία χαρακτήρισε ως «υβρίδιο» μέσα από το οποίο περνά η ξένη εξάρτηση.
Κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις για το πώς να αξιοποιηθεί μέρος του δανειακού κεφαλαίου του τρίτου μνημονίου, που -όπως είπε- δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, και το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 30% (24,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 86 δισ, που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο). Πρότεινε, λοιπόν, την απόδοση 14 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και την αξιοποίηση των ακινήτων τους, μέσω ενός ομολόγου ακινήτων, το οποίο θα αγοράσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης, την απόδοση 4,5 δισ. στη δημιουργία ενός δημόσιου ταμείου για τα κόκκινα δάνεια, που θα βάλει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μείωση του ΕΝΦΙΑ ανάλογη με το ανεξόφλητο ποσό των δανείων, και 6 δισ. για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» τόνισε την ανάγκη να μπει η χώρα σε ένα «ειδικό καθεστώς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», μίας ειδικής σχέσης που να διασφαλίζει πλήρη εθνική κυριαρχία στα πεδία εφαρμογής του ειδικού καθεστώτος, όπως, για παράδειγμα, ειδικές ρυθμίσεις στους κλάδους γεωργίας-κτηνοτροφίας, ενέργειας, ναυπηγικής βιομηχανίας κ.ά., σύμφωνα με τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, της Δανίας και της Βρετανίας (πριν το δημοψήφισμα για το Brexit).
Έκρινε εφικτή την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς υπάρχουν απαιτήσεις δικαστικά διεκδικήσιμες και μία θετική συγκυρία, αφού παρόμοιο θέμα έχει εγείρει ήδη και η Πολωνία. Σε ό,τι αφορά την στάση της κυβέρνησης στο θέμα δήλωσε: «Περιμένουμε ακόμη να γίνει η εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό», όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.
Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, κάλεσε την ΕΕ να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εφαρμόσει την μετεγκατάσταση προσφύγων και σε άλλες χώρες, ενώ σημείωσε ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από τη συνθήκη Σένγκεν. Χαρακτήρισε εθνικά καταστροφική και επικίνδυνη την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι εφόσον δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις ένταξης και τελωνειακής ένωσης και η χρηματοδότηση. Εμφανίστηκε αρνητικός σε οποιαδήποτε αναφορά στην ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει η «ρωσοφοβία», να αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της, να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις.
Για την υπόθεση της El Dorado, ο κ. Μαριάς επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά, καθώς τότε μπαίνει σε ισχύ η προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας CETA (για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Καναδά), όπου υπάρχουν διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι επενδυτές θα μπορούν να κάνουν αγωγές για αποζημιώσεις. Όπως επισήμανε, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αποκλίνουν από τους νόμους, δεν πρέπει να υπάρχουν καταστροφικές για το περιβάλλον παρεμβάσεις και δεν θα πρέπει η συγκεκριμένη εταιρεία να συνδέει τις απολύσεις δικών της εργαζομένων με το μέλλον της επένδυσης.
Γενικότερα για το επενδυτικό περιβάλλον, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας Επενδυτικής Τράπεζας, και ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει η Τράπεζα της Ελλάδος ελληνικά εταιρικά ομόλογα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.’’
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
                                                                                            

*Βίντεο με ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου, μπορείτε να δείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
https://www.youtube.com/watch?v=QpqSt37iM6k


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!