Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στον δήμο Νεάπολης Συκεών: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο σχολείων στο Δήμο Νεάπολη Συκεών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο σχολείων
στο Δήμο Νεάπολη Συκεών


Στην κατάργηση διά της μετακίνησης του 12ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, καθώς και των 1ου και 14ου νηπιαγωγείων Συκεών προχωρά η διοίκηση του δήμου Νεάπολης, ακολουθώντας την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή, με περίσσια αδιαφορία, ακόμη και στο πιο  ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας του δήμου μας, τους μικρούς μαθητές, τους οποίους αντιμετωπίζει ποσοτικά, σαν έναν άψυχο αριθμό, καταργώντας και συγχωνεύοντας σχολεία, χωρίς να υπολογίζει το κόστος της ταλαιπωρίας μετακίνησης και αποκοπής από το οικείο εκπαιδευτικό περιβάλλον αλλά και της κατακόρυφης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατάργησε διά της μετακίνησης το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης στου Θερμού, μεταφέροντάς το στο Στρεμπενιώτη, στο 8ο και 10ο δημοτικά Σχολεία, στα οποία μεταφέρεται και το 14ο Νηπιαγωγείο, όπου πέρυσι είχε συγχωνεύσει και το 4ο Νηπιαγωγείο.
Το ντόμινο καταστροφικών στον τομέα εκπαίδευσης του δήμου μας αποφάσεων συμπαρέσυρε και τα δύο νηπιαγωγεία (1ο και 14ο Συκεών) τα οποία επίσης καταργούνται.
Σε όλο αυτόν τον καταιγισμό αποφάσεων αντικοινωνικής πολιτικής πρέπει να μπει ένα τέλος, γιατί το κοινωνικό κόστος είναι τεράστιο για τους δημότες. Παιδιά που θα αποκοπούν από το οικείο σχολικό περιβάλλον τους και θα πρέπει να μεταφέρονται καθημερινά σε άλλες γειτονιές.
Τα παιδιά θα μετακινούνται από την περιοχή της Ρήγα Φεραίου στο 8ο Σχολείο και μια τεράστια περιοχή της Νεάπολης (Νοτιοανατολικά από την οδό Α. Παπανδρέου, μέχρι τα όρια του Δήμου), μαζί με την όμορη των Συκεών (Κολοκοτρώνη, Καλλιθέα, Βάρνα και Κάστρα, όπου πριν από 15 χρόνια ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης γκρέμισε το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο (χωρίς να έχει φροντίσει να χτιστεί άλλο και η Περιφέρεια πληρώνει μέχρι και σήμερα κοντά στα 2.000.000 ευρώ για μετακινήσεις με λεωφορεία), μένει πλέον χωρίς σχολείο.
Οι αποφάσεις του μονομερείς, χωρίς να ερωτηθεί ούτε η Επιτροπή Παιδείας, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε το υπουργείο για τις καταστροφικές για τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων στο δήμο μας αποφάσεις του.
Ο Σίμος Δανιηλίδης συνεχίζει ψυχρά το έγκλημα που ξεκίνησε πριν από χρόνια ανενόχλητος, χωρίς αιδώ και μάλιστα βομβαρδίζοντας με συνεχή δελτία τύπου για το «τεράστιο έργο» του στις σχολικές υποδομές του δήμου. Γιατί άραγε; Μήπως αυτά τα δημοσιεύματα είναι η κάλυψη των εγκλημάτων του;
Τα παιδιά για τον κ. Δανιηλίδη είναι απλά νούμερα στο χαρτί. Γιατί τι άλλο θα ενδιέφερε έναν υποστηρικτή του νεοφιλελευθερισμού; Οι αριθμοί. Τόσα θα εξοικονομήσουμε και θα προβάλλεται ο Δήμαρχος από το περιοδικό ΤΟΥ ως ο «καλύτερος νοικοκύρης» της Υφηλίου.
Το ότι οι γονείς, μεροκαματιάρηδες και άνεργοι θα ψάχνουν τρόπους να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, το ότι τα μικρά παιδιά θα συγκεντρώνονται σε τεράστια εκπαιδευτήρια και σε 25άρια τμήματα μακριά από τη γειτονιά τους, είναι τα ψιλά γράμματα των υπολογισμών του.
Γιατί ο Σίμος Δανιηλίδης δεν μπορεί και αρνείται να «μετρήσει» το κοινωνικό κόστος, που φυσικά δεν υπολογίζεται με... αριθμούς. Μόνον πολιτικοί με κοινωνική συνείδηση έχουν την ικανότητα να μετρήσουν το κόστος που φέρει κοινωνικό πρόσημο.
Σ’ αυτήν την μονομερή απόφαση του δημάρχου είμαστε αντίθετοι όλοι: ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη λαίλαπα των αντικοινωνικών, καταστροφικών αποφάσεων της διοίκησης του δήμου.
Γιατί η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους δημότες, όχι μόνον αυτούς που έχουν τα παιδιά τους στα καταργούμενα σχολεία. Χτες καταργήθηκαν άλλα, σήμερα το 12ο και τα δύο νηπιαγωγεία. Αύριο ποια;
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε το παν για να μην περάσουν αυτά τα αντικοινωνικά και επιζήμια σχέδια.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους κατοίκους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νεάπολης σήμερα ΤΡΙΤΗ 5 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!