Οράματα και μπίζνες στη βαλίτσα για το Παρίσι

Το ζεύγος Μακρόν παρέτεινε για λίγο διάστημα την παραμονή του στη χώρα μας, κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας, λίγο πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για το Παρίσι. Είχε προηγηθεί ένα «φορτωμένο» πρόγραμμα που περιελάμβανε συναντήσεις, ομιλίες και τη γεμάτη συμβολισμούς παρουσία του, στο λόφο της Πνύκας.

Λίγο μετά τις 5.30, το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η σύζυγός του αναχώρησαν για την πατρίδα τους, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη τους, στην Αθήνα.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αποχαιρέτισε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνόδευσε τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν έως τη σκάλα του προεδρικού αεροσκάφους.

Λίγο πριν από την αναχώρηση, οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν είχαν κατ' ιδίαν σύντομη συνομιλία σε αίθουσα του αεροδρομίου.

Λίγο νωρίτερα, στην «ατζέντα Μακρόν» βρέθηκαν επενδύσεις, συνεργασίες και οικονομικά ζητήματα. Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε το πρωί της Παρσκευής το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Nicolas Dufourq. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

«Μετά από επτά χρόνια κρίσης, που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου, σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα και επικέντρωσε στον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Από την πλευρά του, ο Εμ. Μακρόν τόνισε ότι Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σ' αυτό.

Επισήμανε, παράλληλα, την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Ακολούθησε επίσκεψη του Εμ. Μακρόν στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και γεύμα με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!