Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας -Προσπάθεια να αλλάξει η πολιτική ατζέντα

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει ομιλίες στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο, και την επόμενη ημέρα στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στα Χανιά.

Οι επιτελείς του Μαξίμου έκριναν ότι η Κρήτη προσφέρεται κατ εξοχήν στην εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει άρδην την πολιτική ατζέντα και να ξεφύγει από το γκρίζο περιβάλλον στο οποίο οδηγήθηκε από τις εξελίξεις με την Eldorado, το Ελληνικό, την Fraport, την δραματική υστέρηση των εσόδων που απειλεί με λήψη πρόσθετων μέτρων το 2018, και -φυσικά και κατά κύριο λόγο- το τεράστιο ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, που μετέτρεψε το ήδη μουντό πολιτικό σκηνικό σε... κατάμαυρο!

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Μεγαλόνησο κάθε άλλο παρά ανέφελη εκτιμάται ότι θα είναι (οι αγροτικοί σύλλογοι προγραμματίζουν για σήμερα παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός), οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου προσδοκούν η εκεί παρουσία του πρωθυπουργού και αυτά στα οποία θα αναφερθεί ( βόρειος οδικός άξονας, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, σ’ ότι αφορά τα κατασκευαστικά, η διασύνδεση με την Δυτική Πελοπόννησο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ενώ ιδιαίτερη και “εντυπωσιακή” αναφορά θα γίνει στον τουρισμό και στην διευκόλυνση του αγροτικού τομέα) θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μιλήσει η κυβέρνηση για «επίσπευση» του αναπτυξιακού πλάνου της, κάτι φυσικά που θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στην Κρήτη

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο και στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τη σύνοψη του Περιφερειακού Συνεδρίου με τους υπουργούς που συμμετείχαν στις εργασίες του, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Στις 7 και μισή το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα Χανιά, όπου στις 10 το πρωί θα απευθύνει ομιλία στο φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ε.Ε».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!