Μητσοτάκης εναντίον Κουρουμπλή στη Βουλή για τη ρύπανση-Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο;

 

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στην Περιβάλλοντος στη Βουλή, από τον υπουργό Ναυτιλίας, για τη ρύπανση στο Σαρωνικό. Στην επιτροπή έδωσε το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Π. Κουρουμπλή, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

 

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι  «η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία και ίσως για πρώτη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο» για να προσθέσει πως «μας κατηγορούν αλλά δεν μας λένε τι θα έπρεπε να κάνουμε».

 

Εκτίμησε δε ότι με την αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται «σε έναν μήνα τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά» ενώ δεσμεύτηκε ότι  «δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό χημικό στη θάλασσα της περιοχής».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ είπε πως ο υπουργός είναι εδώ ως «υπόλογος».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!