ΗΠΑ: Ανάκληση του προγράμματος για την προστασία ανήλικων μεταναστών

Την ανάκληση του προγράμματος DACA, βάσει του οποίου χορηγούνται άδειες παραμονής και εργασίας σε εκείνους που είχαν μπει στις ΗΠΑ δίχως νόμιμα έγγραφα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Το πρόγραμμα για την προστασία των ανήλικων μεταναστών είχε θεσπιστεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Σέσιονς, από σήμερα καμία νέα αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν θα εξεταστεί, ενώ όσοι επωφελούνται από το πρόγραμμα, γνωστοί και ως «Ονειροπόλοι» (Dreamers) δεν θα επηρεαστούν έως τις 5 Μαρτίου 2018, ένα διάστημα έξι μηνών κατά το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει στο Κογκρέσο χρόνο για να προετοιμάσει μια νομοθετική εναλλακτική λύση.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, αλλά και ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας, δεσμεύτηκαν να μηνύσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην περίπτωση που καταργήσει το συγκεκριμένο μέτρο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!