Αυτόματη μετατροπή Greeklish σε Ελληνικά με το πληκτρολόγιο Gboard για Android

Γνωρίζατε ότι οι περισσότερες λέξεις στο λεξιλόγιο ενός μορφωμένου αγγλόφωνου, είναι αντιδάνειο από τα Ελληνικά; Εκατοντάδες επιστημονικοί, ιατρικοί και μηχανικοί όροι έχουν ρίζα από τα ελληνικά. Παραδείγματα είναι: Physics, photography, microscope, telephone, biology, zoology - και αυτές οι λέξεις αποτελούν κομμάτι σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών γλωσσών.

Σήμερα, παρουσιάζουμε σε όλους τους Έλληνες χρήστες που χρησιμοποιούν το ελληνικό πληκτρολόγιο αλλά και στους ενθουσιώδεις με την Ελληνική γλώσσα, την υποστήριξη των Greeklish στο Gboard, ένα πληκτρολόγιο της Google για την συσκευή σας. Το Gboard, σας παρέχει όλα όσα περιμένατε από ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο -  GIFs, emojis και GlideTyping (σχεδίαση της λέξης χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας) - με ενσωματωμένο το Google Search.

Το Ελληνικό αλφάβητο, που αποτελείται από 24 γράμματα, είναι από τα πιο συναρπαστικά αλφάβητα. Πριν από 15 χρόνια, η μόνη επιλογή που είχαμε στη σύνταξη γραπτών μηνυμάτων ήταν να χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιο λατινικών χαρακτήρων (a-b-c-...), καθώς ήταν δύσκολο να εισάγουμε χαρακτήρες στα Ελληνικά (α-β-γ-...). Σαν αποτέλεσμα, οι χρήστες του ελληνικού πληκτρολογίου, συνήθισαν να πληκτρολογούν ελληνικές λέξεις σε πληκτρολόγιο λατινικών χαρακτήρων- ένας τρόπος γραφής γνωστό ως “Greeklish”.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

1. Αρχικά, επιλέξτε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)” από το μενού του Gboard στην Android συσκευή σας.2. Ανοίξτε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε και έπειτα πατήστε μια φορά ή παρατεταμένα το εικονίδιο για να επιλέξετε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)”.3. Μόλις το μοντέλο κατέβει, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το νέο πληκτρολόγιο! Μπορείτε να πληκτρολογείτε είτε κανονικά ή με Glide (σχεδιάζοντας τη λέξη χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας)...Το νέο πληκτρολόγιο θα βοηθήσει τους χρήστες να συνεχίσουν να γράφουν στην Ελληνική Γλώσσα, διατηρώντας τον πολιτισμό και την γλώσσα μας στον ψηφιακό κόσμο.

Το Gboard για Android ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την υποστήριξη νέων γλωσσών και εργαλείων, καθώς η Google εργάζεται για να πετύχει το όραμά της και να δημιουργήσει έξυπνους μηχανισμούς για πιο γρήγορη εισαγωγή κειμένου, αυτόματη συμπλήρωση και πρόβλεψη λέξεων σε συσκευές κινητών τηλεφώνων- σε όποια γλώσσα και αν επιλέξετε.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!