Νέοι φόβοι στην Καταλονία - Ο Πουιζδεμόν ακύρωσε εμφάνιση στη Γερουσία

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουιζδεμόν ακύρωσε αιφνιδιαστικά τα σχέδιά για εμφάνισή του ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας την Παρασκευή, όπου και αναμένεται να επικυρωθεί οριστικά η μερική αναστολή του αυτοδιοίκητου της περιοχής και η καθαίρεση της κυβέρνησής του.

 

Η εξέλιξη αυξάνει τις ανησυχίες για το τι θα πράξει ο κ. Πουιζδεμόν όταν θα μιλήσει αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της καταλανικής Βουλής, όπου δεν αποκλείεται να κηρύξει μονομερώς απόσχιση από την Ισπανία.

 

«Φαίνεται ξεκάθαρο ότι ο Κάρλες Πουιζδεμόν επέλεξε τη χείριστη των επιλογών, εφεξής αυτός είναι υπεύθυνος», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης του καταλανικού τμήματος του Λαϊκού Κόμματος, που κυβερνά στην Ισπανία.

 

Η κεντρική ισπανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει βία ώστε να διασφαλίσει την τήρηση της συνταγματικής τάξης.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!