Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

9/10/17

Οι Ο.Π για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Ένα γενναίο βήμα εμπρός της Ελληνικής Πολιτείας για το σεβασμό της διαφορετικότητας, την ισονομία και την ισοπολιτεία


Κάθε νομοθετική ρύθμιση που στοχεύει στην αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος μιας κοινωνικής ομάδας, σηματοδοτεί  ένα ακόμη βήμα προς την ισονομία και την ισοπολιτεία και δεν μπορεί παρά να φέρει περισσότερη δημοκρατία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου το οποίο έρχεται για ψήφιση από την ολομέλεια της βουλής.
Οι ΟΠ στηρίζουμε σθεναρά τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης και ελπίζουμε στην τελική μορφή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο να έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις και η κριτική που έχει ασκηθεί από τις συλλογικότητες διεμφυλικών ατόμων και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ώστε αυτό να συμπεριλαμβάνει και  τις κατηγορίες τρανς ατόμων τα οποία στην αρχική του μορφή το νομοσχέδιο εξαιρούσε (ανήλικοι/ες, έγγαμοι/ες, πρόσφυγες, μετανάστες/στριες). Γιατί αυτές οι οργανώσεις, τα μέλη των οποίων έχουν υποστεί για δεκαετίες τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις βάναυσες ρατσιστικές πρακτικές, δικαιούνται να συνδιαμορφώσουν τους όρους της κοινωνικής τους συμπερίληψης. 
Όλα τα άλλα είναι  πολιτικός «θόρυβος» τον οποίο έχουμε τα τελευταία χρόνια συνηθίσει και ερείδεται στην στρεβλή περί δημοκρατίας άποψη ότι οι πολλοί/ες δικαιούνται να αποφασίζουν για τα δικαιώματα (συνήθως για την καταπάτηση των δικαιωμάτων) των λίγων. Εκκλησία και πολιτικοί από όλες σχεδόν τις πολιτικές παρατάξεις έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα επικράτησης για την πιο συντηρητική κορώνα  εις βάρος συνανθρώπων μας των οποίων τα δικαιώματα καταστρατηγούνται και εξαιτίας αυτού πολλοί/ες  ζουν ήδη στο περιθώριο της κοινωνίας. Είναι οι ίδιες ακραίες φωνές  που σε κάθε προοδευτική νομοθετική πρωτοβουλία (σύμφωνο συμβίωσης, έμφυλες ταυτότητες στο σχολείο, εκπαιδευτική ένταξη προσφύγων) προκαλούν και διασπείρουν τον ηθικό πανικό στοχεύοντας στα φοβικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας. 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν ότι η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να προασπίσει με σθένος και συνέπεια αυτά τα τόσο σημαντικά για τη δημοκρατία νομοθετικά βήματα και να προχωρήσει ταυτόχρονα προς την θέσπιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ισότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα από την προσχολική ακόμη εκπαίδευση. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθούν εκείνες οι αλλαγές στη νοοτροπία και στην κυρίαρχη κουλτούρα που θα επιτρέψουν σε όλες και όλους να νιώθουν ισότιμα μέλη μιας ουσιαστικά δημοκρατικής κοινωνίας. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!