Γ. Λίλτσης: «Διαβούλευση για το πρώην στρατόπεδο εκ των υστέρων και... με το σταγονόμετρο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Λίλτσης: «Διαβούλευση για το πρώην στρατόπεδο εκ των υστέρων και... με το σταγονόμετρο»

Με αφορμή την εκδήλωση «Παρουσίαση- Διαβούλευση των στρατηγικών στόχων Ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά» που διοργανώνει η διοίκηση του δήμου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» Γιώργος Λίλτσης δήλωσε τα εξής:


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά μέχρι σήμερα απέτυχε παταγωδώς στο θέμα του πρώην στρατοπέδου.

Το νέο επεισόδιο στο… κακογυρισμένο σήριαλ «απόδοση του πρώην στρατοπέδου» ακούει στο όνομα «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ». Η διοίκηση του δήμου όταν της επισημαίναμε καλοπροαίρετα και δημόσια μέσω ανακοινώσεων πως πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση θα πρέπει να προηγηθεί ανοικτή συζήτηση με φορείς, αντιπολίτευση και φυσικά τους πολίτες, έκλεινε επιδεικτικά τα αυτιά της.

Τώρα εκ των υστέρων διοργανώνει ακόμα μια φιέστα την οποία βαφτίζει «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ». Όχι κύριοι της Διοίκησης! Αυτό το πανηγύρι που θα στηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο χώρο του πρώην στρατοπέδου παρουσία κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων δεν είναι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. Είναι μια παρουσίαση των όσων έχουν αποφασιστεί να γίνουν χωρίς να ερωτηθεί κανείς και συμφωνήθηκαν μέσα σε κλειστά γραφεία. Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ έπρεπε να προηγηθεί της οποιασδήποτε συμφωνίας. Όταν εμείς φωνάζαμε και βλέπαμε τι θα συμβεί, η διοίκηση μας κατηγορούσε για εμμονές.

Τι κατάφερε ο κ. Δεμουρτζίδης και η ομάδα του; Να γίνει ο δήμος μας πρωτοσέλιδο εφημερίδων με αφορμή τη σύμβαση που «έμπαζε». Να επιστρέψει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη ξανά για ψήφιση, χωρίς να είμαστε σίγουροι εάν τελικά αυτό που ψήφισε η ομάδα της διοίκησης και ορισμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι τεκμηριωμένο.Η διοίκηση δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα, συζητώντας το ζήτημα στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου όπως ορίζεται από το νόμο.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, δεν γίνεται μόνο σε μια ώρα (18:30-19:30) στην οποία συμπεριλαμβάνονται… επτά ομιλίες και τοποθετήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Αυτό δεν είναι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ αλλά κοροϊδία των πολιτών και των αιρετών του τόπου μας που θέλουμε επιτέλους να γίνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, αλλά με κανόνες που θα βάλει ο ίδιος ο δήμος και όχι το κράτος των Αθηνών. ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με το… σταγονόμετρο δεν θέλουμε!

Η «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» εδώ και χρόνια έχει διατυπώσει δημόσια τις προτάσεις της για το πρώην στρατόπεδο. Να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να μετατραπεί σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο το οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά ο δήμος Παύλου Μελά. Εφιστούμε την προσοχή στη διοίκηση του δήμου. Πρέπει να είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη λειτουργία και τη διαχείριση του πρώην στρατοπέδου. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!