Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας γιόρτασε τα 30 χρόνια Erasmus+ με το σύνθημα ¨We are the same¨ και ετοιμάζεται για νέο ταξίδι! [φώτο]



Υπάρχουν σχολεία που συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα για τις δράσεις τους, όπως το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αυτό φανερώνει για άλλη μια φορά το μεράκι των διδασκόντων, την όρεξη των μαθητών, αλλά και την άριστη συνεργασία μεταξύ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου  με τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας γιόρτασε λοιπόν τα 30 χρόνια Erasmus+ και με το σύνθημα ¨We are the same¨ ετοιμάζεται για νέο ταξίδι! 

Αναλυτικά το δελτίο που ανακοινώθηκε:

Την Παρασκευή 13-10-2017 το σχολείο μας γιόρτασε τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus+, καθώς συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό από το 2016 με θέμα: “ Other, Alike, The Same”.  Η γιορτή αυτή ταυτόχρονα έγινε και στα υπόλοιπα σχολεία των εταίρων: Salva της Ρουμανίας, στην Guadalajara της Ισπανίας και στη Monopoli της Ιταλίας, της οποίας το σχολείο είναι και οι συντονιστές του προγράμματος.

Τα παιδιά ζωγράφισαν στην αυλή του σχολείου σε χαρτί του μέτρου θέματα που άπτονται του Erasmus, όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, Ευρωπαίος Πολίτης, ταξίδια, ξένες γλώσσες, εκπαίδευση, σπουδές, φιλία, δημιουργία κ. α. Επίσης ετοιμάσαμε ένα πανό με τα αστέρια της Ευρώπης και το σύνθημα: ‘’We Are The Same’’ και δύο κολάζ  και φυσικά η αυλή μας στολίστηκε με πολύχρωμα μπαλόνια.
Πραγματοποιήσαμε συνδέσεις μέσω Skype και μιλήσαμε με τους φίλους μας στα αντίστοιχα σχολεία παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές μας. Στείλαμε τους χαιρετισμούς μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 5 Νοεμβρίου 2017, τότε που όλοι μαζί θα ανταμώσουμε στη Salva της Ρουμανίας με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.
Τέλος, δεν έλειψε και η τούρτα για τα 30 χρόνια Erasmus+.  



Με την εκδήλωση αυτή τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα αντίστοιχα παιδιά των άλλων σχολείων, επικοινώνησαν με τους φίλους τους μέσω της τεχνολογίας, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν, χάρηκα, έμαθαν τι επιπλέον προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ και τώρα που ακόμη είναι μαθητές και αργότερα σαν φοιτητές ή απλά σαν υπήκοοι της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!