Νεκρό 10χρονο αγόρι σε βάρκα με πρόσφυγες -Η μητέρα του προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα για να πνιγεί

Ενα δεκάχρονο αγόρι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από λέμβο με 66 πρόσφυγες που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης.

Το αγοράκι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, καθώς η μητέρα του παιδιού προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα για να πνιγεί και τελευταία στιγμή με παρέμβασή τους το απέτρεψαν τα στελέχη του λιμενικού.

Το άτυχο παιδί ταξίδευε προς τη Λέσβο με τους γονείς του και τις δύο μικρότερες αδελφές του. Σκάφος της βουλγαρικής ακτοφυλακής, της δύναμης της Frontex, εντόπισε τη βάρκα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε για να αρχίσει η διαδικασία διάσωσης των επιβαινόντων. Ομως, για άγνωστους λόγους, προκλήθηκε πανικός. Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες φοβήθηκαν ότι επρόκειτο για τουρκικό σκάφος και θα τους έστελναν στην Τουρκία. Οταν τελικά το βουλγαρικό σκάφος σταμάτησε τη λέμβο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαινε το παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του. Είχε συμπτώματα ασφυξίας και μεταφέρθηκε στο λιμάνι με άλλο ταχύπλοο και από εκεί στο νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά.

Στις πρώτες τους καταθέσεις οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι το παιδί τους ποδοπατήθηκε από τους πανικόβλητους επιβαίνοντες στην πλαστική βάρκα που διαγκωνίζονταν για να ανεβούν στο βουλγαρικό διασωστικό σκάφος.

Στο μεταξύ, άλλα δύο σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν στο βόρειο Αιγαίο. Σε ξύλινη λέμβο, που εντόπισε την Παρασκευή το λιμενικό ανατολικά της Χίου επέβαιναν 43 άτομα, που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαγκαδά.

Σκάφος της Frontex, που έκανε περιπολία, σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντόπισε και περισυνέλεξε την Παρασκευή 51 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε λέμβο ανατολικά της Μυτιλήνης.

Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και συνελήφθη ένας 22χρονος που ήταν ο χειριστής της λέμβου και φέρεται και ως ο διακινητής.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!