Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι θα συναντηθεί με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χαρίρι

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα συναντηθεί το βράδυ της Τρίτης με τον Σάαντ αλ-Χαρίρι, που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι παραιτείται από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου στις 4 Νοεμβρίου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, η οποια γνωστοποιήθηκε από την αιγυπτιακή προεδρία, θα συζητηθούν «οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και οι εξελίξεις στην κατάσταση του Λιβάνου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Χαρίρι βρίσκεται από το Σάββατο στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει στον Λίβανο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας του.

Η παραίτησή του Χαρίρι έχει προκαλέσει πολιτική κρίση στον Λίβανο και έφερε την χώρα στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης εξουσίας στην περιοχή ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!