Τραμπ: Δεν θυμάμαι πολλά από τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπαδόπουλο

Ισχυρό πονοκέφαλο στην αμερικανική κυβέρνηση έχει προκαλέσει η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Μυρωδιά σκανδάλου αναδύεται από τις αποκαλύψεις, σχολιάζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης που τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούν φωτογραφίες και ρεπορτάζ όπου ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να είχε στενή συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος δήλωσε ένοχος, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λέγοντας ότι είπε ψέματα στο FBI.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε, πάντως, την Παρασκευή ότι δεν θυμάται πολλά από τη συνάντησή του το 2016 με τον Παπαδόπουλο. Ο ισχυρισμός του έρχεται σε αντιπαράθεση με  τα δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την ομάδα του Μιούλερ.

Όπως αποκαλύφθηκε, μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπαν στον Παπαδόπουλο ότι έκανε εξαιρετική δουλειά όταν κανόνισε συνάντηση ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και τον ρώσο ομόλογό του. Τον ενθάρρυναν, μάλιστα, να συναντήσει ρώσους αξιωματούχους αντί για τον Τραμπ.

Από τον Λευκό Οίκο τονίζουν ότι ο Παπαδόπουλος δεν είχε πρόσβαση στον Τραμπ αφού ο ρόλος του ήταν περιορισμένος.

Δεν μπορεί όμως να περάσει στα ψιλά συνέντευξη του Τραμπ στην Washington Post, τον Μάρτιο του 2016, όπου σχολιάζοντας την νέα ομάδα εξωτερικής πολιτικής του δήλωσε ότι ο Παπαδόπουλος είναι «εξαιρετικό παιδί» .

Yπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που ξεβολεύει τον αμερικανό πρόεδρο. Στο Instagram,  πριν από έξι μήνες, ανάρτησε φωτογραφία γράφοντας ότι βρίσκεται σε συνάντηση με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του. Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία αφού εμφανίζεται στο τραπέζι της σύσκεψης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Από «εξαιρετικό παιδί» που τον είχε χαρακτηρίσει την περασμένη χρονιά, ο αμερικανός πρόεδρος μιλά πλέον για έναν αποδεδειγμένο ψεύτη, και ως είθισται χρησιμοποεί το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, για να εξαπολύσει μύδρους ενάντια στα ΜΜΕ επαναφέροντας και πάλι στο προσκήνιο τη λέξη της χρονιάς, τον όρο fake news.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μάναφορτ και Γκέιτς είναι οι πρώτοι που κατηγορήθηκαν δημοσίως. Οι δύο άνδρες δημιούργησαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν στην Ουκρανία. Απέκρυψαν πληρωμές από το 2006 μέχρι το 2016, ξεπλένοντας χρήματα μέσα από ένα δίκτυο αμερικανικών και ξένων εταιρειών, επιχειρηματικών συνεργασιών και τραπεζών σύμφωνα με τις κατηγορίες.



Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!