Αίγυπτος: Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε παρουσιάστρια που μίλησε για τις ανύπαντρες μητέρες

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε αυτήν την εβδομάδα σε φυλάκιση 3 ετών μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης που αφιέρωσε μια ολόκληρη εκπομπή στο θέμα του δικαιώματος των γυναικών να αποκτήσουν παιδιά εκτός γάμου.

Η Ντοάα Σαλάχ, που παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, κρίθηκε ένοχη για "προσβολή της δημόσιας αξιοπρέπειας" και θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση ύψους 10.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 488 ευρώ) προκειμένου να αναβληθεί η εκτέλεση της ποινής της, αναμένοντας μια πιθανή έφεση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Τον Ιούλιο, η Σαλάχ παρουσίασε μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για το δικαίωμα στη μητρότητα από άγαμες γυναίκες, ενώ έθετε το ερώτημα εάν θα ήταν δυνατό για μια έγκυο γυναίκα να "παντρευτεί μονάχα προκειμένου να γεννήσει το παιδί της και κατόπιν να πάρει διαζύγιο, έπειτα από συμφωνία" με τον σύζυγό της.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!