ΔΗΜΑΡ: Οι αποφάσεις στον νέο φορέα να είναι συλλογικές

Με αφορμή τη συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για την ονομασία του νέου φορέα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνει με ανακοίνωση της πως οι αποφάσεις στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς «πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και όχι μονομερών ενεργειών»,

«Οι ανοιχτές μαζικές διαδικασίες στην εκλογή επικεφαλής με την συμμετοχή των πολιτών ήταν μία μεγάλη νίκη της νέας προοδευτικής παράταξης. Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το μήνυμα όμως αφορά και εμάς, τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουμε στις διεργασίες συγκρότησης του νέου φορέα. Οι πολίτες επαναδραστηριοποιήθηκαν για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη που θα απευθύνεται στο παρόν και στο μέλλον», συμπληρώνει η ΔΗΜΑΡ.

Προσθέτει επίσης ότι «στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις για τον νέο φορέα, όπως και η ονομασία, πρέπει να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και να είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης στην πορεία προς το Συνέδριο και όχι μονομερών συμφωνιών που λαμβάνονται σε επίπεδο κορυφής χωρίς ούτε καν την απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ κομμάτων, κινήσεων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα».

«Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχε­τι­σμών στην χώρα», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!