Τραμπ για Β. Κορέα: Θα το φροντίσουμε

«Θα το φροντίσουμε» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Θα το φροντίσουμε. Είναι μια κατάσταση την οποία μπορούμε να χειριστούμε» τόνισε στους δημοσιογράφους.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε νωρίτερα την εκτόξευση πυραύλου. Ο αμερικανικός στρατός εκτιμά πως πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ρομπ Μάνινγκ τόνισε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Σάιν Νι της Β. Κορέας και διένυσε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μέχρι να προσγειωθεί στη θάλασσα της Ιαπωνίας και εντός της ιαπωνικής Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης.
ΕΕ: Σοβαρή πρόκληση και απειλή η εκτόξευση


Η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα αποτελεί «μια επιπλέον απαράδεκτη παραβίαση» των διεθνών της υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Η εκτόξευση αντιπροσωπεύει μια επιπλέον σοβαρή πρόκληση και μια σοβαρή απειλή προς τη διεθνή κοινότητα» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!