Μητσοτάκης: Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να απολογηθεί...

Στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συζήτησης αναφορικά με την πώληση οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στο Παρίσι για να παραστεί σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσής του. 

Ο κ. Μητσοτάκης, στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα είναι «καλοδεχούμενη», συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως «θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση...».

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής: 

Μετά  από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας  για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την  Ελλάδα  στη Σαουδική Αραβία. 
 
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα. 
 
Εξάλλου όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος “Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι”. Τους λέμε λοιπόν  ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

Η κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή έδωσε την αφορμή στον κ. Μητσοτάκη να εξαπολύσει εκ νέου πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων πως φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη. 

Χθες ήρθε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά πανηγυρίζει την ίδια στιγμή που η κοινωνία υποφέρει. Το 2018 θα έχουμε πρόσθετα μέτρα ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 22 Νοεμβρίου 2017

«Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπέρμετρή φορολόγηση. Του Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους... Μειώνονται επιδόματα, οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ, μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης, θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον φόρο υπεραξίας στην πώληση, οι ιατρικές δαπάνες δεν θα εκπίπτουν, αυξάνονται ασφαλιστικές εισφορές».

Τα μέτρα το 2018 πλήττουν εκατομμύρια συμπολίτες μας. 140 χιλιάδες συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ. Μειώνονται τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Οι νησιώτες μας θα πληρώνουν αυξημένο ΦΠΑ. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα πλήξει κυρίως τις
ευπαθείς ομάδες.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 22 Νοεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει ένα απλό πειθαρχικό δίκαιο με γρήγορη απόδοση πειθαρχικής ευθύνης ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού και επιτάχυνσης του θεσμού και του έργου της δικαιοσύνης.

Μας ρωτάνε τι θα κάνουμε εμείς. Πρώτον: Μικρότεροι φόροι για να αναπνεύσουν οι πολίτες και η οικονομία. Και δεύτερον: Μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία για να έρθουν επενδύσεις και να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίες.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 22 Νοεμβρίου 2017

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση των πολιτών ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. 

Με βάση τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, θα γίνει ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων και θα αποδεσμεύσουμε τα Σώματα Ασφαλείας από γραφειοκρατικές και μικρότερης σημασίας αρμοδιότητες.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 22 Νοεμβρίου 2017


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!