Ανάληψη από το Ισλαμικό Κράτος;

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε με όπλο ένα ημιφορτηγό στη Νέα Υόρκη την Τρίτη και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας-οργάνου προπαγάνδας των τζιχαντιστών.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας αλ Νάμπα αναφέρεται ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

«Ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκε εναντίον των σταυροφόρων σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης», ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εβδομαδιαία εφημερίδα αλ Νaba του ΙΚ. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ η επιχείρηση προκάλεσε τρόμο στην Αμερική των σταυροφόρων, ωθώντας τους να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ενισχύσουν τη νομοθεσία κατά των μεταναστών στην Αμερική», πρόσθεσε το al Naba.

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ζητούσε την επιβολή της θανατικής ποινής στον 29χρονο Ουζμπέκο δράστη, ο Σαϊφούλο Σαΐποφ δήλωνε ότι εμπνεύστηκε την επίθεση από τους αποκεφαλισμούς του ISIS.

Χθες ο δράστης εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αναπηρική πολυθρόνα 24 ώρες μετά την επίθεση. Σύμφωνα με έγγραφα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είπε επίσης τα εξής:

Στο μεταξύ το FBI ανακοίνωσε ότι αναζητά έναν δεύτερο Ουζμπέκο, έναν 32χρονο, ο οποίος όμως πλέον δεν θεωρείται ύποπτος.

Ο 29χρονος έφτασε στην Αμερική από το Ουζμπεκιστάν το 2010 και είναι νόμιμος κάτοικος της χώρας. Ο Uber επιβεβαίωσε ότι εργαζόταν ως οδηγός για αυτούς.

Η επίθεση που πραγματοποίησε ήταν πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην πόλη από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους το 2001.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!