Έκθεση Φωτογραφίας στην Καλαμαριά με θέμα τους πρόσφυγες

Καλαμαριά   2311 - 2017       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Έκθεση Φωτογραφίας στην Καλαμαριά με θέμα τους πρόσφυγες

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «στου δρόμου τα μισά» εστιασμένη στο προσφυγικό ζήτημα, εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 6 το βράδυ στον πολυχώρο τέχνης Ρεμέτζο (Ν. Πλαστήρα 4) στην Αρετσού.
Η έκθεση οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT.

Ο εικαστικός- φωτογράφος, Γιάννης Γρίβας, εστιάζοντας με το φακό του στις πτυχές του προσφυγικού ζητήματος, ακολούθησε και κατέγραψε μέσα από τις 25 εικόνες που εκθέτει, πρόσωπα και σκηνές από  την καθημερινότητα των προσφύγων. Κάνει ένα  στοπ-καρέ στα πρόσωπα εκείνα  που ζουν στα  camp Λαγκαδά και Διαβατών αλλά και στα μισθωμένα διαμερίσματα στην Καλαμαριά. Πρόσωπα που ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα τους, που εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον αλλά και τη χαρά τους  που ξέφυγαν από τους βομβαρδισμούς στην πατρίδα τους και αποτυπώνουν στο πρόσωπό τους την ελπίδα.
Στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει τον επισκέπτη να ανακαλέσει γεγονότα και εικόνες που έχουν καθορίσει το ζήτημα των προσφύγων στην Ελλάδα ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 και οι ώρες λειτουργίας της είναι: καθημερινά 18.00 έως 22.00, το Σάββατο πρωί 12.00 -14.00 , το βράδυ 19.00 -22.00 και την Κυριακή 12.00-17.00.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!