Παραδίδονται 14 ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια σε δικαιούχους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

4/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραδίδονται 14 ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια
σε δικαιούχους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

            Με το σύνθημα “Όλοι έχουν μια θέση στην καρδιά μας – Κανείς μόνος – Κανείς αποκλεισμένος” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 12.00μμ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου (ΔΑΚ Ευόσμου, οδό Γοργοποτάμου & Εθν. Αντιστάσεως), στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η παράδοση των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων που θα παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμος σε δημότες με κινητικά προβλήματα.
            Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων των ωφελουμένων από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, θα παραχωρηθούν δωρεάν σε  δημότες που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, 14 σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια. Πρόκειται για ακόμη μία κοινωνική πρωτοβουλία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου που έρχεται να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και στην ενίσχυση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας τους.
            “Η φετινή παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο μας γιατί συμπίπτει με την υλοποίηση μιας πρωτοπόρου κοινωνικής δράσης, που αποδεικνύει πως στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου η προσπάθεια για την αποκατάσταση και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία είναι έμπρακτη, διαρκής και πρωταρχική”δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας πως οι κοινωνικές δράσεις για την υποστήριξη και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν από τη νέα χρονιά.
            Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν οδηγίες χρήσης και λειτουργίας  των αμαξιδίων και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος θα παραδώσουν προσωπικά στους δικαιούχους τα αναπηρικά ηλεκτροκίνητα αμαξίδια.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!