Ο 17χρονος που ανακυκλώνει σωσίβια ως απάντηση στην προσφυγική κρίση

Ο 17χρονος Αχιλλέας Σούρας έχοντας προηγουμένως ζήσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, την Αμερική και την Ισπανία, επέστρεψε φέτος στην Αθήνα όπου παρακολουθεί το International Baccalaureate πρόγραμμα. Παράλληλα πραγματοποιεί ένα δικό του project με ένα δυνατό ανθρωπιστικό μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, ο έφηβος ακτιβιστής μέσω του project του Save Our Souls (SOS) επιδιώκει να δώσει τη δική του απάντηση στην προσφυγική κρίση της εποχής μας.



Ανακυκλώνοντας, λοιπόν, σωσίβια ο Αχιλλέας Σούρας αναδεικνύει τη διττή χρήση των αντικειμένων αυτών. Τα σωσίβια, δηλαδή, προστατεύουν τα άτομα στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγιο. Αυτή τη διττή χρήση τους σκέφτηκε ο νεαρός ακτιβιστής και στη συνέχεια πέρασε στην υλοποίηση του project. Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπήρχε μεγάλο απόθεμα από σωσίβια που ρύπαινε τις ακτές κι έτσι θέλησε να τα μαζέψει και στη συνέχεια με αυτά τα αντικείμενα που βοήθησαν τους ανθρώπους στη θάλασσα, να τα χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να τους βοηθήσουν και στη στεριά.



Ο Αχιλλέας Σούρας δήλωσε πως τον απασχολεί ιδιαίτερα ο πόνος των ανθρώπων αυτών που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν με κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους ενώ αναγνωρίζει πως χρειάζεται τεράστια δύναμη για να το αντέξουν όλο αυτό. Εκείνος έφτιαξε μία κατασκευή που έχει χρηστική και συμβολική αξία, υλοποιώντας την ιδέα του.



Ο ίδιος ελπίζει στο μέλλον να βρει κι άλλες αντίστοιχες χρηστικές λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν έτσι ώστε να εξομαλυνθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους ανθρώπους. Ευελπιστεί, ακόμη, πως κι άλλοι άνθρωποι που έχουν τέτοιες ιδέες, θα τις υλοποιήσουν και θα καταφέρουν πολλά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος είναι σημαντικός και γι’αυτό κάνει έκλυση να βοηθήσουν όλοι τώρα, χωρίς να σπαταλήσουν άλλο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως το project αυτό έχει προκαλέσει ενδιαφέρον, συγκίνηση αλλά και τροφή για σκέψη για πολύ κόσμο εντός κι εκτός Ελλάδος.

Πηγή: http://www.eoellas.org

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!