Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων για την 1η Προβλήτα του ΟΛΘ

και η 1η Προβλήτα του ΟΛΘ σε  καθεστώς Μνημονίου

   Υπεγράφη χθες (21/12) η πώληση του 67% του ΟΛΘ στη γνωστή κοινοπραξία , χωρίς να περιλαμβάνεται η πολυσυζητημένη παραχώρηση του 1ου Προβλήτα στην πόλη και χωρίς καμία αντίδραση γι’αυτό.
Φαίνεται πλέον ότι στα «αναπτυξιακά οράματα» της πόλης περιλαμβάνεται απροκάλυπτα πλέον και η άμεση αξιοποίηση του δημόσιου χώρου για εμπορευματοποιημένο πολιτισμό και αναψυχή.
  Αποδεικνύεται, ακόμη , ότι η ανάθεση της υπεράσπισης των κοινών της πόλης στούς Μπουτάρη, Τζιτζικώστα, Πιτσιόρλα, γραφείο Πρωθυπουργού και λοιπούς καθεστωτικούς πολιτικούς, κοινωνικούς παράγοντες είναι μια ατελέσφορη πραγματικότητα.
  Όμως τίποτε δεν τελείωσε. Από εδώ και πέρα , η υπεράσπιση και η έμπρακτη διεκδίκηση στο δικαίωμα στην πόλη ,εναπόκειται στη νεολαία και στην τοπική κοινωνία, γιατί «η παραλία βρίσκεται κάτω απ’το πεζοδρόμιο» όπως λέγανε κάποιοι τον Μάη του ’68.

Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων της Θεσσαλονίκης



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!