Απίστευτες καταστάσεις στην Εθνική - Ξεκίνησαν στις 3 από Αθήνα για Λαμία και είναι 6 ώρες στο δρόμο

Απίστευτη είναι μέχρι και αργά τα βράδυ η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών καθώς οι ατέλειωτες ουρές στην εθνική οδό, που φτάνουν μέχρι και τα 15-20 χιλιόμετρα, είναι η σημερινή εικόνα που σίγουρα προκαλεί οργή.

 

Η ποσότητα χιονιού με τίποτα δεν δικαιολογεί το χάος που έχει προκληθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας ενώ μέχρι και αργά το βράδυ η διαδρομή έχει μετατραπεί σε «Γολγοθά».

 

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι αυτό που καταγγέλλουν οδηγοί στο Lifo.gr. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως βρίσκονται στην Ε.Ο. από τις 3 το μεσημέρι και στις 21:30 δεν έχουν ακόμη φτάσει στο Μαρτίνο, μια απόσταση που είναι περίπου 125 χλμ, δηλαδή λιγότερο από μιάμιση ώρα.

 

Κι όμως, 6 ώρες μετά και ακόμη είναι στην εθνική προχωρώντας σημειωτών χωρίς να φαίνεται κάποια βελτίωση. 

 

Άλλοι οδηγοί μας λένε πως το χάος είναι μέχρι το Μαρτίνι και πως από εκεί κάτω η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική καθώς η κυκλοφορία είναι αυξημένη, αλλά σε αναμενόμενο βαθμό, ενώ ο δρόμος είναι καθαρός από χιόνι.

 

Αν και τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχαν διπλώσει απομακρύνθηκαν, δυστυχώς τα μηχανήματα δεν είχαν πρόσβαση να περάσουν ώστε να καθαρίσουν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα με νέα ντελαπαρίσματα.

 

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου αποκαταστάθηκε με την μετακίνηση των τριών αυτοκινήτων που είχαν κολλήσει στην ανηφόρα, λόγω του ότι δεν φορούσαν αλυσίδες.

 

Όμως πίσω τους σταμάτησαν νταλίκες και λεωφορεία και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές.

 

Εκτιμάται ότι θα πάρει αρκετές ώρες μέχρι να αποσυμφορηθεί η εθνική οδός, αφού τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα στο τμήμα Κάστρο-Μαλεσίνα.

 

Την ίδια ώρα η τεράστια έξοδος των Αθηναίων για τις γιορτές ήρθε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση.

 

Δείτε τις εικόνες από το Lamiareport και το STAR Κεντρικής Ελλάδας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές.

 

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

 

 

 

Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στον δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπάρχει στην περιοχή δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα.

 

Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια.

 

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

 

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

 

Στην περιοχή του Μπράλου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω χιονόπτωσης. Ακινητοποιημένο στο σημείο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάτρας στο οποίο επιβαίνουν και φοιτητές που επιστρέφουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά δόθηκε σε όλο το Εθνικό δίκτυο από Πελασγία και μέχρι το Μαρτίνο νωρίτερα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!