Ανήλικοι οι 4 από τους 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Πρόκειται για οκτώ Έλληνες υπήκοους, από τους οποίους οι τρεις είναι ανήλικοι και οι υπόλοιποι ηλικίας από 19 έως 36 ετών, και τρεις αλλοδαπούς. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σε κοινόχρηστους χώρους κατασχέθηκαν 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί, 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, 5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό.

Επιπλέον, προσήχθησαν άλλα 26 άτομα για τα «αναμενόμενα» επεισόδια, που ξεκίνησαν λίγο αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα. Μια ομάδα έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Ακολούθησε ανταλλαγή μολότοφ και πετρών από τη μια πλευρά, χημικών και κρότου λάμψης από την άλλη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ τα επεισόδια συνεχίστηκαν κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής πορείας συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!