Μητσοτάκης: Οι πλειστηριασμοί να ξεκινήσουν από τα ακίνητα μεγάλης αξίας

Για τους πλειστηριασμούς ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων» προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας.  Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων. Και αν στο νόμο Κατσέλη έχουν παρεισφρήσει “στρατηγικοί κακοπληρωτές” αυτοί να εντοπιστούν».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αυτή τη θέση ως πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας ώστε να μην εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του κράτους για τους αδύναμους οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», τονίζοντας ότι «η ΝΔ είχε, έχει και θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της, την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε “από κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο”.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην άποψη πως δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος» από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, κατήγγειλε εκ νέου την κυβέρνηση για «απόπειρα εξαπάτησης» του ελληνικού λαού λέγοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019. Μέτρα μείωσης συντάξεων και μείωσης του αφορολογήτου ορίου που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφοντας το de facto 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2023 και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060. «Καθαρή έξοδος» λοιπόν δεν υπάρχει με κυβέρνηση Τσίπρα».

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι η πραγματική έξοδος από τη κρίση μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό ηλεκτροσόκ.  Και αν αυτή η λέξη τρομάζει κάποιους τους λέω ότι το μεγαλύτερο ρίσκο σήμερα είναι το ρίσκο της αδράνειας».

Φωτό: Ευρωκίνηση


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!